Hak-Par IŞİD Saldırılarını Kınadı

Hak-Par Diyarbakır il örgütü IŞİD'in Şengal bölgesinde Yezidi Kürtlere karşı gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Hak-Par IŞİD Saldırılarını Kınadı
 Hak-Par Diyarbakır il örgütü AZC Plaza önünde yaptığı bir basın açıklamasıyla IŞİD'in Şengal bölgesinde Yezidi Kürtlere karşı gerçekleştirdiği katliamları kınadı.
Basın açıklamasında bütün Kürtlerin Güney Kürdistan'daki kazanımlara sahip çıkması çağrısında bulundu. Basın bildirisinde ayrıca Uluslar arası kurumlara duyarlılık çağrısında bulunuldu. Hak-Par Diyarbakır il örgütünün gerçekleştirdiği basın açıklamasına birçok kürt kurum temsilci katılarak destek sundu.

IŞİD SALDIRILARI KÜRDİSTAN'DA BAĞIMSIZLIK TARTIŞMALARININ GÜNDEME GELDİĞİ BİR DÖNEME GELMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR

Türkçe ve Kürtçe okunan basın açılamasında, IŞİD'in barbarca saldırılarını lanetlediklerini kaydedilerek, Güney Kürdistan halkının meşru müdafaa hakkını desteklediklerini belirtilerek şöyle dendi:

"Bilindiği gibi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adındaki barbar örgüt, birkaç günden beri Şengal ve çevresinde katliamlar gerçekleştiriyor. Özellikle de Yezidi topluluğa karşı başvurduğu vahşi yöntemlerle şimdiye kadar binlerce sivil insanı öldürdü, yüzlerce kadını kaçırdı. IŞİD'in saldırıları nedeniyle yüz binlerce insan yurtlarını terk ederek açlık, susuzluk ve ölümle cebelleşmekte. IŞİD'in ve onun arkasındaki güçlerin asıl hedefi ise Kürt halkının Güney Kürdistan'da elde ettiği tarihi kazanımları yok etmektir. Çünkü Federe Kürdistan Bölgesi bu gün demokrasinin kurumlaştığı, farklı etnik ve dini azınlıkların özgürce bir arada yaşadığı örnek bir model oluşturuyor. Bölgedeki otoriter ve teokratik dikta rejimleri, bu özelliklerinden dolayı Kürdistan Bölgesi'ni, bir tehdit olarak algılıyor. Ve bunun içindir ki IŞİD adlı çeteleri Kürdistan'ın üzerine saldırtıyorlar. IŞİD saldırılarının tam da Kürdistan'da bağımsızlık tartışmalarının gündeme geldiği bir döneme gelmesi ayrıca düşündürücüdür. Bu saldırıların diğer bir amacı da Kürt halkını zayıf düşürmek, onun özgürlük iradesini ve bağımsızlık yönündeki kararlılığını kırmaktır. Ne var ki Kürdistan düşmanları, bu tür alçakça saldırılarla kirli amaçlarına ulaşamayacak. Kürt halkı geçmişte birçok karanlık badireyi aştı. Bu gün de Kürdistani bir ruh ve kahramanca bir mücadele ile IŞİD çetelerine hak ettiği cevabı verecek ve heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

KAHRAMAN PEŞMERGEYİ DESTEKLEMEK BİZİM İÇİN KUTSAL BİR GÖREVDİR

Bu gün, Yezidi kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Bu gün dünyadaki bütün Kürtlere düşen görev, Kürdistan'ın kazanımlarına sahip çıkmaktır. Güneydeki kardeşlerimizi ve düşmana karşı savaşan kahraman peşmergeyi desteklemek bizim için kutsal bir görevdir. Öte yandan IŞİD, insanlığa karşı olan barbar bir örgüttür. Bu barbarlığa bir an önce dur denilmelidir. Başta BM örgütü olmak üzere bütün uluslararası kurumlar, barıştan ve özgürlükten yana olan herkes, bu belanın defedilmesi için zaman geçirmeden harekete geçmeli ve Kürdistan Bölgesi ile dayanışma göstermelidir. Katliamdan kaçan ve tehdit altında bulunan Yezidi ve öteki insanlara bir an önce insani yardım ulaştırılmalı ve kendilerine güvenlikli ortam sağlanmalı. Bu arada Türkiye, Habur Sınırı'ndan geçmek isteyen mağdurlara gereken kolaylığı göstermelidir. Biz parti olarak IŞİD çetelerinin vahşetini bir kez daha kınıyoruz. Kürdistan Bölgesi ve orada tehdit altında olan kardeşlerimizle her türlü dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz"
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER