ÖGC'den Gazeteci Deniz Fırat Açıklaması

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat açıklaması; "Kalemine sadık, kamerasına yoldaş, hakikat arayışçısı bir devrimciydi"

 ÖGC'den Gazeteci Deniz Fırat Açıklaması
 Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Maxmur'da IŞİD ile PKK'lılar arasındaki çatışmayı takip ederken yaşamını yitiren Deniz Fırat için bir açıklama yayınladı. Fırat'ın son nefesine kadar savaşın en ön cephesinde omuzunda kamerası, elinde kalemi ile Kürt halkının yaşadığı durumu dünyaya duyurmanın çabası içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, "Gülüşü bize umut katıyordu, heyecanlı sesi bizi de heyecanlandırıyordu. Kalemine sadık, kamerasına yoldaş, hakikat arayışçısı bir devrimciydi O" denildi.
Mahmur'da IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu kalbine isabet eden bir şarapnel parçasıyla yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat için Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir açıklama yayınlandı. Coğrafyamızda tarihin en kirli ve barbar savaşlarından birinin yaşandığını belirten ÖGC, "Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denilen, aslında İslamiyet adını bir kılıf olarak kullanarak, Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çevirmeyi amaçlayan bir oluşum, uzun süredir Kürdistan'da barbarca saldırılarını sürdürmektedir. Rojava'da oluşan Kürt yapılanmasını hedefleyen ve son olarak da Irak'ın ardından Güney Kürdistan'daki bazı kentlere yönelik saldırılarını hızlandıran bu çete yapılanması, Şengal'de bir insanlık trajedisine daha imza atmıştır" dedi.

'GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORDU'

"Çetelerin saldırıları son olarak basın camiasını derinden etkileyen Gazeteci Deniz Fırat arkadaşımızın şahadetine yol açmıştır" denilen açıklamada, "Dünyaca ünlü medya organlarının en değme savaş muhabirlerinin dahi takip etmekte imtina ettiği IŞİD ile savaşı ön cepheden takip eden Deniz, dün itibariyle yaşama veda etti. Genç yaşamı, çocukluğundan başlayarak zorluklar içerisinde geçen ve dünyada en zor yaşam biçimlerinden olan mülteci yaşamını gazetecilik gibi zor bir meslekle sürdüren Deniz Fırat, yıllardır bu görevini layıkıyla yerine getiriyordu" denildi.

'KALEMİNE SADIK, KAMERASINA YOLDAŞ'

Yaşamı için çok tehlikeli olmasına rağmen ön cephede çatışmaları takip etmeyi sürdüren ve en iyi görüntüyü, haberi çalıştığı kuruluşlara servis etmeye çalışan Deniz'in "Siz gidin, ben kameramla savaşırım" sözleriyle, her meslektaşlarını derinden etkileyen bir fedakarlık örneği sergilediği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Deniz, son nefesine kadar savaşın en ön cephesinde omuzunda kamerası, elinde kalemi ile Kürt halkının yaşadığı durumu dünyaya duyurmanın çabası içerisinde olmuştur. Apê Musaların, Gurbetelli Ersözlerin yolundan gittiğini kanıtlayan bu pratikle ölümsüzler kervanına katılmıştır. Gülüşü bize umut katıyordu, heyecanlı sesi bizi de heyecanlandırıyordu. Kalemine sadık, kamerasına yoldaş, hakikat arayışçısı bir devrimciydi O. Bizler Özgür Basın emekçileri olarak, Deniz Fırat'ın bu eşsiz fedakar duruşunu şiar olarak kabul ediyor, pratiğinin yolumuzu aydınlattığını belirtiyoruz. Deniz Fırat'ın bıraktığı yerden mücadelesini en onurlu biçimiyle sürdüreceğimiz sözünü veriyor, başta ailesi ve yoldaşları olmak üzere tüm basın camiasının başı sağ olsun diyoruz" 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER