Özgür-Der: Ağır Hasta Mahkumlar Bırakılmalıdır

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Cezaevlerinde günden güne eriyen hasta mahpuslar derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Özgür-Der: Ağır Hasta Mahkumlar Bırakılmalıdır
 Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, cezaevlerinde ağır hasta olmasına rağmen tahliye edilmeyen mahpuslarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, cezaevlerindeki birçok hak ihlaline işaret edilerek, özellikle ağır hasta tutukluların serbest bırakılmamalarının kabul edilemeyeceği kaydedildi.

163'ü ağır olmak üzere cezaevlerinde 554 hasta mahkumun bulunduğunun bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, ölüm cezasının yasak olduğu bir ülkede mahkûmların elverişli koşullarda tedavi edilmemeleri ve durumları ciddi olanların da serbest bırakılmamalarının, ölüm cezasından farksız olduğu belirtildi.

Atılması gereken adımların da sıralandığı açıklamada, "sağlam olarak emanet alınan mahpusların, tabutların içinde değil sağlıklı olarak yakınlarına kavuşturulmaları, devletin temel görevi, mahpusların ise en temel insani haklarıdır. Tüm hasta mahpusların infaz ve tedavi koşulları iyileştirilerek, bağımsız hekimlerce muayenesinin önü açılmalıdır. Ölümün eşiğindeki ağır hasta mahpuslar, cezaevlerinde bulunma gerekçeleri ne olursa olsun; hiçbir tartışmaya yer vermeden derhal serbest bırakılmalıdır." ifadeleri kullanıldı. 
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER