Bağlar Belediyesi Fakir Vatandaşlara Yardım Elini Uzattı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma mağazası bayram öncesinde fakir ve muhtaç yurttaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek ve yardımda bulunmak amacıyla çalışmalarını...

Bağlar Belediyesi Fakir Vatandaşlara Yardım Elini Uzattı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma mağazası bayram öncesinde fakir ve muhtaç yurttaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek ve yardımda bulunmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Bağlar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk bilinci ve halk arasında dayanışmayı geliştirmek amacıyla kurulan Bağlar Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma mağazası yedinci yılında maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım etmeye devam ediyor. Bu sene konseptte değişiklik yapan mağaza, anket üzerinden yoksul aileleri belirledikten sonra evlerine gidip onları mağazalarına çağırıyor. Her gün 18 aileye yardım eden mağazanın amacı yardımlarını Bağlar ilçesinin tümüne yaymak. Günışığı’nın çalışmalarını anlatan Filiz Gerilakan, mağazalarının yedi yıldır faaliyet yürüttüğünü belirtti. Yaptıkları anket sonucunda ailelere gidip yoksulluk tespiti yaptıklarını dile getiren Gerilakan, öncelikleri ise evin geçimine tek başına bakan kadınlara verdiklerini söyledi. Gerilakan, “Ondan sonra da tespitini yaptığımız ailelerimizi buraya getirip elimizden olduğu kadar yardım ediyoruz. Her gün 18 aileyi buraya çağırıyoruz. Aile bireylerinin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Günışığı mağazası olarak çalışmalarının sadece elbise üzerinden gitmediğini kaydeden Gerilakan, bu konuda hayırseverlerden de destek beklediklerini söyledi. Gerilakan, “Maddi durumu iyi olmayan göç mağduru ailelerin evlerine eksik olan diğer eşyaları da tespit edip hayırsever zengin ailelerimizden veya belediyemizden alıp onlara veriyoruz. Bazı evlerde gördüğümüz manzara bizleri şaşırtıyor, oturacak bir halıları bile yok. Onlara yardım etmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ancak 350 bin nüfusa sahip bir ilçeyiz ve ne yazık ki çalışmalarımız sınırlı kalıyor. Onun için tekstil sektöründe çalışan hayırsever iş adamlarımızdan iş kadınlarımızdan bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eşi öldükten sonra maddi sıkıntıyı daha şiddetli bir şekilde yaşadıklarını dile getiren Beside Karagöz, yetim çocuklarına bakmakta zorluk çektiğini söyledi. Karagöz, “Günışığı’nın hem maddi hem de manevi yönde yardımları bizi mutlu ediyor. Yardımları sayesinde ayakta duruyoruz. Yıllardır çocuklarımla birlikte geçimimi buradan sağlıyorum. Çalışmalarından memnunum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER