Diyarbakırlı Hacı Adayları Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kura ile kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Diyarbakırlı adaylar, yola çıktı.Diyarbakır Havaalanı’na sabah saatlerinde gelen hacı adayları, burada pasaport işlemlerini gerçekleştirdi....

Diyarbakırlı Hacı Adayları Yola Çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kura ile kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Diyarbakırlı adaylar, yola çıktı.

Diyarbakır Havaalanı’na sabah saatlerinde gelen hacı adayları, burada pasaport işlemlerini gerçekleştirdi. Aileleri ile havaalanına gelen hacı adayları, uğurlamaların ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Diyarbakırlı hacı adayı Cemal Yorat, kutsal topraklara gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yorat, “Yaklaşık 4 senedir sıranın gelmesini bekliyordum. Bu yıl sıra bana geldi. Kutsal topraklara gideceğim için çok mutluyum. Türkiye’deki Kürt sorununun çözülmesi ve barışın devamlı olması için dua edeceğim” dedi.

Diyarbakır'dan kutsal topraklara giden 2. kafilesinde 270 kişinin olduğu belirtildi. Hacı adaylarının 19-20 Ekim 2013 tarihlerinde yurda döneceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER