Çapan'dan Yağmur Açıklaması

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, yağışların Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü söyledi.Çapan, yılın yağış açısından iyi başladığını belirterek, aylardır endişeli olan çiftçilerin yağmurlarla...

Çapan'dan Yağmur Açıklaması
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, yağışların Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Çapan, yılın yağış açısından iyi başladığını belirterek, aylardır endişeli olan çiftçilerin yağmurlarla birlikte endişelerini üstlerinden attığını dile getirdi. Çapan, "Çiftçilerimizle birlikte, esnafımızda derin bir nefes almıştır. Mevsim normallerin üstünde olan sıcaklardan dolayı rahatsızlığımız vardı. Bu rahatsızlığımız sadece bizim değil, tüm Türkiye'nin de rahatsızlığıydı. 2014 yılının Ocak ayında yağan bu yağışlardan sonra, tüm Türkiye'nin yüzü gülmüştür. Çiftçinin kış ayında en büyük beklentisi kar ve yağmurdur. İnşallah bu yağışlar devam eder ve mahsullerimiz çok iyi olur" dedi. Silvan'da 550 bin dekar ekili alan olduğunu, Mart ve Nisan ayında ekilecek olan 80 bin dekar da sulu arazi alanı bulunduğunu kaydeden Çapan, "Yağmurlar tam zamanında yetişti. Havanın iklim şartlarının üstünde sıcak oluşu, bizleri gerçekten endişelendiriyordu. Bizim bölgemizde buğday var, arpa ekiliyor, yağmur miktarı bugüne kadar ortalamanın altındaydı. Son günlerde yağan yağmur bizleri sevindirdi. Bundan sonra yağacak yağmurlar bizleri daha da sevindirecek" diye konuştu.

Silvan çiftçisinin bilinçli olduğunu kaydeden Ahmet Çapan, "Tüm çiftçilerimizin bir ziraat odası başkanı ve ilçe tarım müdürü kadar tecrübesi vardır. Bizler sadece aldığımız talimatları ve çalışmaları çiftçilerimize aktarıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER