Minik Öğrenciler Zooloji Laboratuvarını Gezdiler

Dicle Üniversitesi’ni ziyaret eden Özel A. Kültür Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Fen Fakültesi'ndeki zooloji laboratuvarını gezdiler.Özel A. Kültür Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi'nin...

Minik Öğrenciler Zooloji Laboratuvarını Gezdiler
Dicle Üniversitesi’ni ziyaret eden Özel A. Kültür Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Fen Fakültesi'ndeki zooloji laboratuvarını gezdiler.

Özel A. Kültür Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi'nin deneysel çalışmalarının yapıldığı zooloji laboratuvarını gezdiler. Doldurulmuş hayvanları, fosilleri ve mikroorganizmaları inceleyen 70 öğrenciye eşlik eden Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Satar, fosillerin ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu anlattı. Çocuklara zooloji laboratuvarında ne tür çalışmalar yapıldığını de örneklerle anlatan Doç. Dr. Satar, "Bizler bu laboratuvarda parazitleri, bağırsaklarda yaşayan kurtları inceliyoruz. Eğer sizler temizliğinize dikkat etmezseniz bu zararlı mikroplar vücudunuza girer ve sizleri hasta eder. Onun için ellerimizi, yediğimiz meyve ve sebzeleri bol bol yıkamamız gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER