Otopark Müjdesi Baydemir'den

Giderek gelişen ve büyüyen kentin trafik ve otopark sorunu da buna paralel olarak artarken Büyükşehir Belediyesi bu soruna katlı otopark yaptırarak çözüm oluyor.

Otopark Müjdesi Baydemir'den
Giderek gelişen ve büyüyen kentin trafik ve otopark sorunu da buna paralel olarak artarken Büyükşehir Belediyesi bu soruna katlı otopark yaptırarak çözüm oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye hizmet binasının yan tarafında 5 bin metrekare alana sahip, 2 katlı, 200 araçlık katlı otoparkın inşaat çalışmalarını denetledi. İşçilerle görüşüp, çalışmalar hakkında bilgi alan Baydemir, bu otoparkın statik olarak aynı zamanda olası bir doğal afette sığınak olarak kullanılacağını anımsattı.

BAYDEMİR AÇIKLADI

Baydemir, kent için 5 büyük otopark hedeflediklerini, bunlardan 4'ünün yapımına başlandığını söyledi. Elazığ Caddesi'ndeki yolla sıfırlanacak ve yeraltında olacak otoparkın üst tarafı da dinlenme alanı olarak tasarlandı. Yüzde 70 oranında fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığı otoparkın yapımının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

1 AY İÇİNDE BAŞLANACAK

Bu arada Dağkapı'da bulunan eski Doğum Hastanesi'nin bulunduğu yerde de 26 bin metrekare kapalı alana sahip, 1200 araçlık katlı otoparkın yapımına bir ay içerisinde başlanacak. Bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacak otoparkın yüksekliği sur seviyesini aşmayacak şekilde tasarlandı. Bu otopark Suriçi’ndeki yoğunluğa hitap edecek. Ayrıca Kültür Kongre Merkezi altındaki otopark ise 250 araç kapasiteli olacak. Böylece Yenişehir Bölgesinin otopark sorunu büyük oranda çözülmüş olacak.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER