Ekonomik Yatırımlara Hibe

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, tarımla uğraşanların hibe programlarından faydalandırılması gerektiğini söyledi.

Ekonomik Yatırımlara Hibe
 

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlar yüzde 50 hibe desteği ile desteklenecek.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yönelik yapılacak olan desteklemelerle ilgiliDiyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Ekonomik Yatırımlar Birimi Sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyelerine yönelik bilgilendirme ziyaretleri başlattı.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Ekonomik Yatırımlar Birimi TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal, DTB Meclis Başkanı Ahmet Ay ile DTB Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine yönelik bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

Yapılan bilgilendirme ziyaretinde Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk Hava Deposu, Çelik Silo, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, Alternatif enerji kullanan ( Rüzgar, güneş, biogaz ısıtmalı) yeni sera yapımı, Alternatif enerji üretim tesislerine yönelik yatırımlara KDV hariç yüzde 50 hibe desteği verileceği ve başvuruların ise 24.12.2014 tarihinde sona ereceği açıklandı.

DTB Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır'ın tarımsal potansiyelinin daha iyi değerlendirilebilmesi için bu tür hibe programlarının önemine değinerek, "İlimizde tarımla uğraşanların artık girişimci olması ve bu hibelerden yararlanarak yatırım yapmaları gerekiyor. Çünkü yatırım yapmadan ilimizdeki ürünleri işleyerek satmadan ilimizde katma değer yaratılamaz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER