Bdp’li Vekillere Halaylı Karşılama

BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van bağımsız milletvekili Kemal Aktaş, tahliye edilmelerinin ardından geldikleri BDP il binasında halaylarla karşılandı.Anayasa Mahkemesi’nin, KCK tutuklusu vekiller hakkında...

Bdp’li Vekillere Halaylı Karşılama
BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van bağımsız milletvekili Kemal Aktaş, tahliye edilmelerinin ardından geldikleri BDP il binasında halaylarla karşılandı.

Anayasa Mahkemesi’nin, KCK tutuklusu vekiller hakkında ‘Tutukluluğun makul süreyi aştığı’ ve ‘Seçilme hakkının ihlal edildiği’ kararını vermesinin ardından, tutuklu vekillerin avukatlarının yaptığı başvuru üzerine toplanan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kemal Aktaş ve Faysal Sarıyıldız’ın tahliyelerine karar verdi. Tahliyenin ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na gelen vekiller BDP’lier tarafından halaylarla karşılandı. Tahliye olan Selma Irmak ve Kemal Aktaş vatandaşları Kürtçe konuşmalarla selamladı. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Halen onlarca arkadaşımız tutsak ise, arkadaşlarımız ölüm ile pençeleşiyorsa ve halen Öcalan'ın büyük bir özveri ile başlattığı çözüm sürecinin ilerlemesi anlamında hükümet ve devlet nezdinde bir adım atılmamış ise, halen ömrümüzün hepsi tüketiliyor ise bu karara sevinmemiz beklenmesin. Hal ve hareket olarak duygusallığı çoktan açtık. Bizi kurtaracak halkımızın birliği ve bütünlüğü olacaktır. Biz bütün kumpasları halkımızın birliği ve bütünlüğü ile aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Milletvekillerinin pazartesi günü meclise giderek yemin etmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER