Baydemir Bismil'de İftar Programına Katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bismil Belediyesi’nin imam, muhtar ve sivil toplum örgütü temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde, orucun “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” anlayışı üzerinde geliştiğini...

Baydemir Bismil'de İftar Programına Katıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bismil Belediyesi’nin imam, muhtar ve sivil toplum örgütü temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde, orucun “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” anlayışı üzerinde geliştiğini belirterek, “Dolayısıyla Rojava’da halkımız aç. Onlara destek eli uzatmalıyız” dedi.

Bismil Belediyesi’nin, Zal Düğün Salonu’nda verdiği iftar yemeğine; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, BDP Bismil İlçe Başkanı Tufan Tunç'un yanı sıra köy muhtarları, imamlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Okunan Kürtçe mevlidin ardından konuşan Baydemir, her halkın kültürü ve diliyle var olduğunu belirterek, Kürt halkının kültürünü ve dilini yaşamasında imamların emeğinin olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Orucun temel felsefesinin insanın nefsine hakim olması olduğunu belirten Baydemir, “Yani zengin ve tok olanların aç ve yoksul olanları anlamasıdır” dedi. Mezopotamya’nın kadim halklarının kendi tabiatını halen koruduğunu kaydeden Baydemir, orucun “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” anlayışı üzerinde geliştiğini söyledi. “Dolayısıyla Rojava’da halkımız aç” diyen Baydemir, “Onlara dayanışma eli uzatmalıyız” dedi.

“Burnumuzun dibinde bir devlet kuruluyor” söylemini eleştiren Baydemir, “Eğer özgürlük, dilini yaşamak Türk, Fars ve Arap kardeşlerimizin hakkıysa neden Kürtlerin de hakkı olmasın? Kürtlerin diğer kardeş halklardan ne eksiği var? Eğer inancımız, kardeşlik ve eşitliği savunuyorsa o zaman bu adaletsizlik neden? İnançlı kardeşlerimiz bu noktada daha duyarlı olmalı ve bunu anlatmalıdırlar” diye konuştu.

Kürtlere çağrı yapan Baydemir, “Rojava’ya sahip çıkmalı ve bunu kendi onuru olarak görmelidir” dedi. Kuzey’de atalarının ne zaman başı sıkıştıysa kendilerini Rojava’ya attığını ve oraya sığındığını ifade eden Baydemir, “Bugün onların başı darda ve bizim dayanışma elimizi uzatmamız lazım. Ekmeğimizi, tuzumuzu, umutlarımızı onlarla paylaşalım” şeklinde konuştu. “Özgürlük ve barış gelirse Ortadoğu’da gelişir” diyen Baydemir, “Türk, Arap ve Farsların biz Kürtleri bir ulus olarak görmeleri gerekiyor. Herkes kendi çapında mazlum halka sahip çıkmalı” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER