Çermik Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi'nde, uzman ve pratisyen hekim sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi.Bir kadrolu pratisyen hekim bir de geçici görevle gelen pratisyen...

Çermik Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı
Diyarbakır’ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi'nde, uzman ve pratisyen hekim sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Bir kadrolu pratisyen hekim bir de geçici görevle gelen pratisyen hekimin görev yaptığı İlçe Devlet Hastanesi'nde, pratisyen hekim eksikliği nedeniyle uzman hekimler de acil servisinde nöbet tutmaya başladı. Daha önce mevcut olan ortopedi, üroloji, göz, kadın doğum uzman doktorlarının İlçe Devlet Hastanesi'nden ayrılmasıyla vatandaşlar uzman doktor sıkıntısı nedeniyle çevre il ve ilçelerdeki hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, bunun da kendilerine hem maddi yönden hem de manevi yönden sıkıntıya soktuğunu dile getirdi. Doktor sıkıntısının bir an önce giderilmesini isteyen vatandaşlar, "İnsan yaşamında en önemli olan sektörlerin başında sağlık gelmektedir. Ne var ki Çermik’imizde teknik donanımlı bir hastane yapılmış fakat içinde doktor yok. Halk hastaneye giderken yeterince doktor olmayınca gittiğine pişman oluyor. Biz doktor istemekle suç işlemiyoruz. Hakkımız olan sağlığımızla ilgilenecek ve branşında uzmanlaşmış doktor talebimize cevap verecek bir yetkilinin bu sesimize kulak vermesini arzuluyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER