Çermik Ptt'sinde Personel Yetersizliği

Şırnak'ın Çermik ilçesinde vatandaşlar, PTT şubesindeki personel yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.Çermik halkına iki memurla hizmet götürmeye çalışan PTT şubesinin personelinin sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat...

Çermik Ptt'sinde Personel Yetersizliği
Şırnak'ın Çermik ilçesinde vatandaşlar, PTT şubesindeki personel yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Çermik halkına iki memurla hizmet götürmeye çalışan PTT şubesinin personelinin sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çeken vatandaşlar, gerek posta gönderilerini, gerekse maaş ve havalelerini alırken uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. İşlemlerin normal şekilde sürmesinin sağlanması amacıyla Çermik PTT şubesine memur takviyesi yapılmasının gerekliliğine işaret eden vatandaşlar, "PTT’nin kurumsal eksikliği bizlere eziyet olarak çektirilmemeli" dedi.

Çermik PTT’sindeki memur sıkıntısından dolayı vatandaşların tepkilerinin haklı olduğuna değinen Çermik PTT Şube Müdürü Ahmet Öztürk, "PTT Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında yapılan protokole ilave olarak vatandaşa yapılan yardım ödemelerinin tamamı bankalardan alınarak PTT şubelerine verilmiştir. Dolayısıyla mevcut işlem hacmimiz artmış bulunmaktadır. PTT gişelerindeki bu yoğunlukları azaltmak bakımından yardım alan bayanlara pembe renkli erkeklere ise mavi renkli PTT kartlarından verilmek suretiyle vatandaşlar PTT’ye ait ATM’ye yönlendirilmek suretiyle gerektiğinde ikinci bir ATM kurularak vatandaşların sıkıntıları giderilecektir" diye konuştu.

6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu'nun geçici 7. maddesi gereğince PTT’nin A.Ş.’ye dönüştürülmesi münasebetiyle emekli olmak isteyen PTT çalışanlarına genel müdürlükçe emekli ikramiyesinin yüzde 40 fazlasını verdiğini hatırlatan Öztürk, "Başta merkez olmak üzere Türkiye genelinde bu kanundan 5 bin kişiye yakın personel yararlanmak üzere emekli oldu. Çermik PTT Şube Müdürlüğü ile Çüngüş şubesinden 4 elemanımız görevinden ayrılmış bulunmaktadır. Hal böyle olunca da şu anda Çüngüş şubede 1, Çermik merkezde 1 olmak üzere 2 memur vasıtasıyla hizmet yürütülmektedir. Müdürlüğümüzdeki her kademede personelin gayretlerine rağmen zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Dışarıdan gelecek olan yeni tayin ve atamalarla personel ihtiyacımız kısa sürede giderilecektir. Ayrıca bu PTT sosyal kartlarının tamamının dağıtılmasıyla vatandaşlar çok daha kaliteli PTT hizmeti alabilecektir. Şimdilik bu konuda hizmetlerin aksatılmaması için tüm imkanlar kullanılmaktadır. 2 gişe memuru, 1 posta memuru, 1’de dağıtıcı personel eksikliği vardır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER