Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen bir törenle anıldı.Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp Belediye...

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen bir törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Dengiz, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Çağdaş Erol, İlçe Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Aydın Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yener, çok sayıda daire amiri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından siren sesleri eşliğinde saat 09.05'de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra anma programı Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakfı Konferans Salonu'nda devam etti. Merkez ilköğretim okulu sınıf öğretmenlerinden Münnever İsmailoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. İsmailoğlu, "Milletimiz için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Atatürk’ü ve eserlerini anmak, geçmiş ve gelecek üzerine yeniden düşünme günüdür" dedi.

Atatürk’ün askeri kişiliği ile ilgili konuşmasını yapan Jandarma Yüzbaşı Hacı Gürkan ise "Atatürk Türk milletinin yetiştirdiği en eşsiz, en güçlü devlet adamı ve hiç şüphesiz en büyük komutandır. Gerek doğuştan sahip olduğu yeteneklerde, gerekse hayatı boyunca kazandığı özellikler açısından çok üstün ve seçkin özeliklere sahiptir" diye konuştu.

Atatürk ile ilgili slayt gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla program oratoryo gösterimi sunumundan sonra şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER