“Emniyette Bir Gün, Emniyetli Bir Gün“ Projesi

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında çocuklar için Diyarbakır gezisi düzenlendi

“Emniyette Bir Gün, Emniyetli Bir Gün“ Projesi
 Bismil Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce uygulanan "Emniyette Bir Gün, Emniyetli Bir Gün" projesi kapsamında okullarında başarılı ancak maddi imkanı bulunmayan çocuklar için Diyarbakır gezisi düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Gündoğdu yaptığı açıklamada, yaz döneminde Bismil Kaymakamlığınca düzenlenen sportif ve kültürel faaliyetlere katılan çocuklara yönelik, Diyarbakır'a bir günlük gezi düzenlediklerini söyledi.

Geziye 118 çocuğun katıldığını ifade eden Gündoğdu, şöyle dedi:

"Bu gezi toplumsal bütünleşmeyi sağlamak, kaynaşma ve birlikte yaşam kültürünü öne çıkarmak, diyaloğu, hoşgörüyü tesis etmek, birlikte hareket etme alanlarını artırmak, ötekileştirilmiş, toplumdan ayrıştırılmış grupları ortak paydada buluşturmak, birlik ve beraberliği geliştirmek, istenmeyen olaylarda çocukların kullanılmasının önüne geçmek için hazırlandı."

Uyguladıkları "Emniyette Bir Gün, Emniyetli Bir Gün" projesi ile ilgili de bilgi veren Gündoğdu, "Yaklaşık bin öğrenci emniyet birimlerini gezme fırsatı buldu. 7 okulu kapsayan proje kapsamında bazı çocuklar haber merkezinde polis telsizinden Kürtçe anons yapma fırsatı buldu" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 19:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
merve yüce
merve yüce - 11 yıl Önce

memlekette çok güzel şeyler oluyor olmayada devam edecek inşallah

SIRADAKİ HABER