Diyarbakır'da "Kadın ve Direniş" Resim Sergisi Açıldı

Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 'Kadın ve Direniş' temalı resim sergisi açıldı.

Diyarbakır'da
 Kayapınar Belediyesi eğitim destek evlerinde resim hocası olan Muazzez Filiz ve Leyla Çakıl'ın yağlı boya tablolardan oluşan'Kadın ve Direniş'temalı resim sergisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Cegerxwin Kültür Merkezi'nde sergi salonunda sergilendi.
Serginin açılışına Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, başkan yardımcıları Aynur Yılmaz, İhsan Avcı, kadın kurumları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

SERGİNİN GELİRLERİ ROJAVALI ANNELER GÖNDERİLECEK

Sergiyi Paris'te cinayete kurban giden üç Kürt kadın siyasetçiye adadıklarını belirten ressam Muazzez Filiz, "Sergimizle kadınlarımızın yaşadığı sorunları görsel dilde sunmak ve unutturmamak için yaptık. Kürt kadınları yaşamları, direnişleri ve yaşamda onurluca tutunabilmeyi resimledik. Sergimizde elde edilecek gelir büyük bir onur mücadelesi veren Rojavalı annelere göndereceğiz"şeklinde konuştu.


Başkan Vekili Mahmut Dağ, kadınların sorunlarını konu edinin resim sergisi nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederek, yaşananların sanatla kamuoyuna sunmanın daha çok zihinlerde unutturulmaması adına daha çok iz bıraktığını belirti. Başkan Yardımcısı Aynur Yılmaz ise yaptığı konuşmada, yaşama dair güzel konuların işleneceği resimlerin yapılması umudunu taşıdıklarını belirti. Paris olayı, Roboski'li anneler, kadına şiddet, çocuk gelinler, barış anneleri ve göç gibi konuların işlendiği yirmi dokuz resmin sergilendiği sergi hafta sonuna kadar açık kalacak. 
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER