Bakan Eker Başbakan ve Hükümet Yıpratılmaya Çalışılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında hükümetin yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, 30 Mart'ta sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin huzurunu, güvenini ve Türkiye'nin en kanamalı en kanlı problemini çözme konusunda ki, bir tercihin yapılaşacağı bir seçimdir.

Bakan Eker Başbakan ve Hükümet Yıpratılmaya Çalışılıyor
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında hükümetin yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, 30 Mart'ta sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin huzurunu, güvenini ve Türkiye'nin en kanamalı en kanlı problemini çözme konusunda ki, bir tercihin yapılaşacağı bir seçimdir. Bunu böyle bilmemiz lazım dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile birlikte geldiği Şırnak'ta Vali Hasan İpek'i ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Eker, 30 Mart'taki seçimin çok önemli olduğunu belirterek, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının bu seçimle ilişkili olduğunu söyledi. Eker, şöyle dedi
Çünkü barıştan yana olmayanlar, Türkiye'de kan dökülmesinden yana olanlar çözüm sürecini baltalamak çerçevesinde engelleme çerçevesinde Türklerin siyasi istikrarını hedef alıyorlar. Sayın Başbakanımıza türlü, çeşitli isnat iftira ve saldırılarla sayın Başbakanımızı ve onun şahsında hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu seçim bu bakımdan önemli tek başına belediye başkanlarımızın seçim değil, bu sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Türkiye'nin huzurunu, güvenini ve Türkiye'nin en kanamalı en kanlı problemini çözme konusunda ki, bir tercihin yapılaşacağı bir seçimdir. Bunu böyle bilmemiz lazım. 17 Aralık'tan sonra gelişen süreçte paralel yapının saldırısının altındaki hususta bu. Önce çeşitli şekillerde, çeşitli vesileler ile kendini hissettiren ve ondan beri açık bir saldırı, bir tezgaha, bir komploya dönüşen saldırıların hedefinde çözüm süreci de son derece önemli. Bu bölgede aslında gelişmelerinde, saldırılarında, teröründe şiddetinde en çok hissedildiği görüldüğü bölge, bölgenin hayatına ekonomik kalkınmasına da çok olumsuz tabi bunu etkileri oldu.

Eker, Türkiye'de kan dökülmesini istemediklerini belirterek, Türkiye'de barış kalıcı bir şekilde huzur ve güven içinde gelişsin istiyoruz. ve bu bölgenin işsiz evladına, iş imkanı iş umuduna dönüşür, kalkınmaya dönüşür refaha dönüşür, hizmete dönüşür. Bu seçim aslında barışın, huzurun, seçimidir. Onun tercihidir, belirleyicidir yani tarihsel önemi buradan gelmektedir. Vatandaşlarımıza olabildiğince bunun gerisindeki meseleyi iyi anlatmak meselenin iddia edildiği gibi düzmece, montaj bir takım görüntülerle kasetlerle veya ses kayıtları ile tezgahlandığı gibi bir yolsuzluk iddiasından olmadığı, bunu gerisinde başka bir şey olduğu bunu bilmemiz gerekiyor dedi.

Bakan Eker, daha sonra Ak Parti il başkanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Akiset Atan, piyano çalarken, partililer ilgiyle dinledi
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER