HASTANELER MERCEK ALTINDA

HABER: AHMET BEŞENK Aralarında Diyarbakır’ın da olduğu Türkiye geneli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tüm mercek altına alındı. Genel Sekreterliğe bağlı denetmenler Diyarbakır’da ki hastanelerde yapılan ihaleler dahil tüm çalışmaları titizlikle inceleyecek.

HASTANELER MERCEK ALTINDA

 Uzun yıllar boyunca çiftlik niyetine kullanılan ve bazı personelin işe dahi gitmeden, bankamatik memurluğu yaptığı hastanecilik anlayışının hakim olduğu dönemler sona eriyor.

 

Göreve geldiği günden bu yana titiz çalışmaları ve modern anlayışı ile farkındalığını ortaya koyan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Şükrü Budak farkını ortaya koymaya başladı.

 

Edinilen bilgilere göre Kamu Hastanelerin Genel Merkezi tarafından gelen talimat doğrultusunda Uzman Dr. Mehmet Şükrü Budak’ta mali ve idari işler başkanlığına bağlı ekipler ile hastanelere yıldırım baskınlar yaptı. Yapılan baskınlar neticesinde tüm hastanelerde yapılan ihaleler, nöbet paraları, icap paraları, acil servis farkları mercek altına alındı. Elde edilen evrakların Genel Sekreterlik tarafından istenildiği de öğrenilirken, bu nedenle hem incelemelerde bulunmak hem de evrakların götürülmesi için ekipler hastanelere girdi.

 

‘SUÇ VAR İSE CEZA HAZIR’

Böylesi bir uygulamanın görünen bir usulsüzlük olması halinde veya artan şikayetler üzerine yapılacağı öğrenilirken yapılacak olan tahkikatın sonucunda suç unsuruna rastlanan hastane yöneticileri hakkında ise soruşturma açılacak.

 

‘İZNE AYRILMAK KURTULUŞ DEĞİL’

Ayrıca edinilen bilgilere göre soruşturmaların başladığını duyan bazı yöneticilerin izne ayrıldığı da öğrenildi. Konuya vakıf olan bilirkişiler ise herhangi bir yöneticinin izinde olması veya olayı örtbas yoluna gitmek için hatırı sayılır kişileri devreye sokma girişimlerinin olması durumunda dahi geçmişten, günümüze işlenen suçların üzerini örtemeyeceğini ve sorumluluğunun ortadan kalkmayacağı vurgusunu yaptılar. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER