YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ AMA YA SORUMLULARI!

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinde yer alan ‘Ruhsatsız yapıyı ihale ettiler’ başlıklı haberin yayınlanmasının ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, ihaleyi iptal ettiğini bildirdi. Rektör gül, Üniversitede 17 yapının da ruhsatsız olduğuna dikkat çekerek gereken yasal çalışmalar için start verdiklerini kaydetti. Adeta bir enkazı devralan Dicle Üniversitesi rektörü Talip Gül, bir taraftan üniversiteyi dizayn etmeye çalışırken öte yandan da yapılan yanlışları düzeltme çabası içinde.

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ AMA YA SORUMLULARI!

 ‘DOĞRUSU BUYDU’

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetine konu olan ve yapılan haberle olayı öğrenen Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, Eğitim Fakültesi bahçesinde yapılan prefabrik yapının yapılan kantin ihalesini iptal ettiğini duyurdu.

 

Ruhsatsız ve kaçak olan yapının ihalesi ile ilgili belgelerin açılan imzalarla onaylandığını hatırlatmamız üzerine yoğun çalışma temposu içinde gözden kaçtığını beyan etti. Asla bilerek ve kasıtlı hiçbir yasa dışı olaya bulaşmayacaklarını belirterek daha dikkatli olunması noktasında talimatlar verdiğini de beyan etti.

 

‘HABERİNİZ ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİK’

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Rektör Gül: “Yaptığınız haberi okuyunca konu ile ilgili inceleme başlattım. Haberde yer alan detaylar doğru, yapı ruhsatsız. Sadece bu yapı değil rektörlük binamız bile ruhsatsız yapı. 30–40 yıllık bir üniversitede rektörlük binasının dahi ruhsatsız olması kabul edilebilir mi? Biz bunları yönetime geldiğimiz zaman öğrendik ki geldiğimiz gibi çalışmalar başlattık. Biz belediyeye yazdık, belediye çalışmalar başlattı bina ruhsatlarının çıkartılması için. Düşünün ruhsatı çıkarmak için yapıları yapan eski müteahhitlerini, projelerin bulunması gerekiyor. Şimdi ekip arkadaşlarımız bunlarla uğraşıyor. İşi, gücü bırakıp geçmişin bıraktığı düzensizliği, itibarsızlığı düzeltmeye çalışıyoruz.” Dedi. 

 

‘SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARTILSIN’

Yapılan kantin ihalesinde yapının kaçak olmasına rağmen yinede kaçak yapıyı ihale edenlerin nasıl bir yol izledikleri ise kamuoyu tarafından merak edilen bir konu. “Kim, nasıl ve neden bu ihmali görmezden gelerek böyle bir yanlış yaptı?” diye tepki veren vatandaşlar bu tarz farklı uygulamaların da yapılıp yapılmadığının sıkı sıkıya denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Tıpkı Ayşegül Jale Saraç döneminde yapılan ihalelere benzetilen kantin ihalesinde uygulanan yöntemin ciddi manada soruşturulması ve uzantılarının da ortaya çıkartılması vatandaşların talebi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER