“YARINLARDAN UMUTLUYUZ”

HABER: AHMET BEŞENK Uzun yıllar Diyarbakır’da turizm sektöründe marka olan Zeuba Turizmin işletme sahibi olan Uğur Apaydın, atanan Kayyumların yeni olmasına rağmen gözle görülür aktivitelerinin olduğunu belirtti. Apaydın, atananların bir taraftan hizmetlerini gerçekleştirirken öte taraftan da halka dokunması gerektiğini ve vatandaşla kucaklaşmalarının güven tesisi noktasında büyük önem taşıdığını söyledi.

“YARINLARDAN UMUTLUYUZ”

 Apaydın, kayyum atamalarının yeni yapıldığını ve beklenti çıtasının yüksek tutulmaması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Kayyum atandıktan hemen sonra büyük çaplı hizmetlerin beklenmesi biraz zor ama buna rağmen yinede hizmetler gözle görülür bir biçimde kendini hissettiriyor. Bunun yanı sıra mevsim koşulları da çalışmalara uygun bir zemin hazırlamıyor zaten. Atanan kayyumların kendi kadrolarını oluşturmaları biraz zaman alabilir, kadro oturduktan sonra bu çalışmalar Mart ayı gibi başlar ve beklenenin çok daha üzerinde hızlı bir şekilde olacaktır.”

 

 

Çeşitli projelerin hayata geçirilmesi aşamasında mevcut eski seçilmişlerin bunu sadece seçim yatırımı olarak kullanmalarına da tepki gösteren Uğur Apaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Hafif raylı sistem, Dicle vadisi projeleri ile birlikte Hazreti Süleyman cami çevresindeki düzenlemelerin çok yıllar önce yapılması gerekiyordu aslında ve çok geç kalınmış projelerdir. Mevcut geçmiş siyaset arenasındaki gözlemlerim sadece bunlar projelerle sınırlı tutulmuş ve seçimden seçime halkın oylarını almak için öne sürülmüştü. Bu projelerin rafta tutulması bu şehir için büyük bir zarardı ve kayıptı. Kayyum atamasının ardından bu projelerin hayata geçirilmesi çok isabetli kararlar. İnanıyorum ki bu projeler çok kısa bir sürede yeni yönetimlerle birlikte hız kazanacak ve hayata geçirilecektir.”

 

Sur ilçesinde yaşananlara da dikkat çeken Apaydın: “Sur içi bölgemizde bir yıkım oldu, çatışma ortamı oldu,  doğal olarak ta çok ciddi tahribatlar gerçekleşti. Sur ilçesinin bir bölümünden bahsediyorum, Devlet bu bölüm içersinde ayakta kalan yapıları restore ederek tekrar ayağı kaldırmaya çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunda yeni bir yerleşim yeri ortaya çıkacak, bu yeni yerleşim yerlerinde muhakkak ki sosyal donatı alanları, halkın ihtiyaçlarına cevap verecek alanlar ve ticaretin dönebileceği, eski hareketliliğin yaşanacağı yeni bir hale gelecek. Bu da bir süreç gerektiriyor, sürenin ne kadar olacağını bilmiyoruz ama start verildi.” Dedi.

 

Hizmet atağı ile birlikte insanlarla da sıcak temas sağlanması gerektiğinin önemine değinen deneyimli turizmci Uğur Apaydın: “Hizmetin en iyisini sunabilirsiniz, hiçbir yerde olmayan insanlara fayda sağlayan projeler sunabilirsiniz ama eğer insanlara dokunmazsanız, insanların hissetmesini sağlamasanız, insanların kendilerini huzur ve güven içinde hissettirmeseniz bunların hiçbir anlamı kalmaz. Bu nedenle mevcut yönetimlerin, hükümetin, şu anda atanmış olan kayyum ve heyetlerin insanlara dokunması, hissedilmesi gerekiyor, insan olduklarının hatırlatılması gerekiyor. Yoksa proje yapıldı, bitti değil. Burada çok ağır travmalar yaşandı, bu travmaları atlatmak öyle kısa bir sürede olmaz, sadece hizmetle de aşılabilecek şeyler değil, Devlet ve atadıkları vatandaşa dokunursa her şey tam ve güzel olacaktır.” Dedi.

 

Umutlarını hiçbir zaman yitirmediklerini de belirten Apaydın geleceğe yönelik büyük umutlarının olduğunu da sözlerine ekledi: ““Kısa vadede turizm alanında bir gelecek beklemiyoruz, taşlar yerine oturana kadar sabırlı bir süreç gerekiyor ama ileriye dönük derseniz çok, çok iyi şeyler olacağını düşünüyorum.  ama uzun vadede Bizler umutlarını hiç kaybetmeyen insanlarız, kaybetmiş olsaydık zaten bu şehirde yaşıyor olmazdık. Bu kadar olumsuzluklara rağmen hala bu şehirde yaşıyor isek demek ki umudumuz var. Bunu benim gibi on binlerce insan aynı şekilde düşünüyor, umut bizi buraya bağlıyor.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER