Ak Parti’li İçten Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kentte faaliyet gösteren...

Ak Parti’li İçten Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kentte faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileriyle düzenlediği kahvaltılı toplantıda biraya geldi. Aralarında Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Başkanı Gülşen Duran, Güneydoğu Genç İşadamı Derneği Başkanı Hakan Akbal’ın yanı sıra, çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da yaşanan sorunlara dikkat çekti. Diyarbakır’da alt yapı, turizm gibi bir çok konuların tartışıldığı toplantıda İçten, STK temsilcilerinden sorunların çözülmesi için hep birlikte hareket etmeye davet etti. İçten, "Herkesin düşüncesi, siyasi partisi mensup olabilir ve olmalıdır. Herkes farklı açıdan bakıp, değerlendirmelidir. Ama bir şey vardır ki, hepimiz için çok önemli o şey ise, Diyarbakır’dır. Diyarbakır’ın aidiyet duygusunu bu şehirde yaşayanların sağlamasıdır. Türkiye ile ilgili yapmamız gerekenler var ve yapıyoruz da ama Diyarbakır hepimizi daha çok ilgilendiriyor. Son 30 yıldır yaşanan sorunlardan dolayı, şehrin birçok güzellikleri saklandığı ve geride kaldığını gördük. Ama çok şükür, bu 11 yıllık iktidar sürecinde özellikle referandum sürecinden sonra bir çok sorunun bu ülkede tarihe karışmasından sonra ortaya çıkan şey ise, Diyarbakır oldu. Biz Diyarbakır için hep beraber birlikte nelere yapabiliriz konusunu konuşmalıyız. Bu anlamda bu tür toplantıları 2,5 yıldır sık sık yapıyoruz. Bu toplantılarda çok şey öğrendik. Sizler geçmişte de hak talebini, silaha başvurarak, birilerinin eline taş vererek talep etmediniz. 11 yıl öncesine geri döndüğümüzde, sosyal kültürel alanda nelerin değiştiğini en iyi bilen sizlersiniz. Ama bu değişim ve değişiklilik Diyarbakır için yeterli değildir. Diyarbakır Türkiye’de yatırım alanlarında bütün kurumların ortalaması baza alındığında en fazla yatırım alan 3. il oldu" dedi.

"MİLLET İSTEDİĞİ İÇİN ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLATILDI"

Çözüm sürecine de değinen İçten, süreci halkın istediği doğrultuda başlattıklarına vurgu yaparak, ilk kez ülke genelinde herkesin aynı dilde konuştuğunu anlattı. İçten, "Türkiye son 11 yılda siyah ve beyaz kadar bir değişim içerisine girdi ve bunu AK Parti olarak bizler başlattık ama buna sahip çıkan en çok milletin kendisi oldu. Millet bunu istediği için zaten bunlar oluyor. İlk defa Hakkari ile Edirne bu süreçte aynı dili konuştu. Herkes akan bu kanın durmasını ve illegal örgütlerin ellerini tetikten çekilmesini istedi. Çözüm sürecinde şuan 9. ayı bitiriyor. Bu sürede ne Türk ne de Kürt çocuklarımızın cenazeleri gelmedi. Bu değişim noktasında son 11 yılda bir Kürt olarak, Kürt sorunun bittiğini diyebiliyorum. Kürtler sorun olmaktan çıktı. Bu ülkede bir Arapın ne kadar hak problemi varsa bir Kürdün de o kadar problemi kalmıştır. Bu değişimi en iyi bilenler yine bizleriz. Ben, köyüme 21 saatte gidiyordum, bu ise 1 saatte gidiyorum. 17 bin 500 kişinin faili meçhule kurban gittiği yerlerde yaşadık. Bugün AK Parti iktidarı döneminde bir tek faili meçhul cinayet işlenmedi. İşkence mağduru olan kişiyim ama şuan kimse polisin işkencesinden söz edemez. Bu değişim ve dönüşümü çok iyi görüyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER