Diyarbakır'da Elektronik Burun Ve Medikal Kullanım Alanları Paneli

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Sağlık Araştırmaları Derneği tarafından elektronik burun ve medikal kullanım alanları paneli düzenlendi.Dicle Üniversitesi Hastaneleri konferans salonunda gerçekleşen...

Diyarbakır'da Elektronik Burun Ve Medikal Kullanım Alanları Paneli
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Sağlık Araştırmaları Derneği tarafından elektronik burun ve medikal kullanım alanları paneli düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri konferans salonunda gerçekleşen panele öğrenciler ve akademisyenler katılırken göğüs hastalıklarının nedenleri konuşuldu. Moderatörlüğünü fen fakültesi fizik bölümünden Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu’nun yaptığı panelde ilk olarak Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit 'Bölgemizde devam eden tehlike asbest ve mezotelyoma' konulu bir sunum yaptı. Asbestin ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere dayanıklı kanserojen bir mineral olduğunu ifade eden Şenyiğit, asbestin yol açtığı en önemli hastalığın mezotelyoma olduğunu kaydetti. Panelde daha sonra söz alan Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk ise elektronik burun ve medikal kullanım alanları konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Öztürk, "Elektronik Burun, yapısında kimyasal sensör dizisi bulunduran ve insan burnunun algılayamadığı seviyelerdeki kokular üzerinde hassas ölçüm yapabilen cihazdır" diye konuştu.

Hastaların son aşamalarda doktora gittiğini belirten Öztürk, var olan göğüs hastalıkları için yapılan tetkikleri anlattı.

Program, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER