Diyarbakır DES'te Yönetim Yenilendi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Yönetimini yeniledi.

Diyarbakır DES'te Yönetim Yenilendi
Diyarbakır'da bir restaurantta 24 Ocak Cuma günü Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Yönetimi tarafından düzenlenen toplantıda, yönetime yeni üyeler alınarak Eyüphan Kaya'nın Başkanlığında yine yola devam kararı alındı.

"BİR KEZ BİLE SANSÜRLENMEDİK"

Toplantı ve yönetim şekillenmesinin ardından konuşan Diyarbakır DES İl Başkanı Eyüphan Kaya, üye ve yöneticilere teşekkür etti.Birlikte geçirdikleri 6 aylık süreçte 15 kez basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Kaya, açıklama metinlerinin, değil bir cümlesi, bir kelimesinin bile Genel Merkezleri tarafından sansürlenmediği belirterek şöyle dedi:

"Bu da Genel Merkezimizin adına yakışır bir tarzda demokrat olduğuna yeterli bir kanıttır bence, Ayrıca sendikamız adına bazı ziyaretlerde bulunduk, bazı davetlere icabet ettik, bundan bazı arkadaşlarımız da haberdardır. Ancak bulunduğumuz her ortamda söz ve davranışlarımızla bir fark ortaya koyduk, üyelerimizden aldığımız yönetim erkimizi hiç su-i istimal etmedik, Olağan genel kurulda, GMYK'a yedek üyeliğine seçilmeme rağmen İl başkanlığından ayrılamadım umarım hep beraber sendikamızı daha iyi düzeye getirir sahip olduğu önemini Diyarbakır'a daha iyi anlatma fırsatını bulacağız.

KENDİMİZİ TANITACAĞIZ

Sendikamız biri Obizite sorunu temalı, diğeri Ulusal Afet ve Afet Eğitimi konulu iki ulusal kongre yaptı , Ab projelerinden yararlanarak bu tür çalışmalarını yapmaya devam edecektir. Diyarbakır'da gerçekleştirmek üzere "Sosyal Diyalog ve Dayanışma" temalı bir proje daha hazırladık, Diyarbakır'dan da Şarkiyat Der ve SOHRAM-Der proje ortaklarımızdır. Doğrusu DES'in niteliğine uygun üye bulmak için de zaman lazım, çünkü demokrasi diyerek hayata sıkıntı veren o kadar kimseler oluş ki, demokrasi kavramı insanlara artık itici geliyor. Ancak biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu günden tezi yok artık okul ve kurumlara giderek kendimizi tanıtmaya çalışacağız"

Diyarbakır DES il Başkanlığı Yönetim Kurulu şöyle şekillendi,

Başkan: Eyüphan Kaya, Başkan Yrd: Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün
Başkan Yrd: Basri Şeker, Başkan Yrd: Abdurrahim Elik, Başkan Yrd: Yusuf Ergün, Başkan Yrd: İsmail Fidan, Başkan Yrd: Güldeniz Arbaş,  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER