Mhp’li Alnıaçık Diyarbakır’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı olan Şükrü Alnıaçık, Kulp ilçe teşkilatının açılışı için Diyarbakır’a geldi.MHP Diyarbakır İl Başkanı M. Teyar Karakoç ile parti binasına geçen...

Mhp’li Alnıaçık Diyarbakır’da
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı olan Şükrü Alnıaçık, Kulp ilçe teşkilatının açılışı için Diyarbakır’a geldi.

MHP Diyarbakır İl Başkanı M. Teyar Karakoç ile parti binasına geçen Alnıaçık, burada yaklaşık partililerle bir araya geldi. Yerel seçimler ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Alnıaçık, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Esenler’de seçim irtibat bürosuna açılan ateş sonucu hayatını kaybeden MHP Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız’a Allah’tan rahmet dileyen Alnıaçık, menfur saldırının kendilerini bilediğini söyledi. Alnıaçık, “Biz daha çok çalışarak oylarımızı arttırarak, mahalli seçimlerde oy patlaması yaparak demokratik ve sivil yollardan bu saldırılara en ciddi cevabı vereceğiz. Ben bu eylemin her ne kadar organize, Kandil’den İmralı’dan veya siyasi parti yetkililerinden emir olarak yapılmış olduğuna inanmıyorsam da bunun perşembenin gelişi çarşambadan bellidir özdeyişine uygun bir durum olduğunu görüyorum. Çünkü siz eli kanlı insanlarla masaya oturup müzakere yapmayı, eğer 5 bin askerin katili olan bir terör örgütü ile siyasi pazarlık yapmayı meşru olarak görürseniz bu katillerin kentteki ya da kırsaldaki temsilcilerinin şımarık eylemlerine engel olamazsınız” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

MHP’nin Kürt sorununa başkalarının jargonu, söylemleri, kabul ettirdikleri kavramlarla yaklaşmadığını belirten Alnıaçık, “Biz bir kere bölgedeki meseleye Kürt sorunu demeyi bölge halkına bir hakaret olarak addediyoruz. Çünkü Kürtlerin yüzde 90’ı PKK sorunundan rahatsızdır. Dolayısıyla PKK meselesini bir Kürt sorunu olarak bütün sahaya bütün halka bütün bölge insanına yayarsanız bu hem PKK’nın amacına hizmet olur hem de bölge halkına hakaret olur. Bölgede Kürt sorunu değil bir etnik faşizm sorunu vardır. PKK’lılar da bunu her bulundukları ortamda her zaman ispat etmişlerdir. İstanbul’da bizim yaşadığımız mesele de bir etnik saldırıdır, bir etnik faşizm belgesidir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur etnik faşizm sorunu vardır. Kürt sorunun çözüm süreci altındaki bir meseleye eklemlenirsek kendi milli politikalarımızın sonuna çıkmış oluruz. Bugün anadilde eğitim gibi afaki bir söylemin peşinde koşan etnik faşistlerin, 14 yaşındaki kızların evlendirilmesi konusunda ne söylediklerini doğrusu merak ediyorum” diye konuştu.

‘YAVRU MUHALEFET’ GAFI

Geçtiğimiz gün TRT spikerinin ‘Ana muhalefet partisinden sonra şimdi de yavru muhalefet partisine geçelim’ sözlerinin ardından verdiği MHP haberi hakkında da açıklamalarda bulunan Alnıaçık, “TRT spikerinin görev yaparken içine düştüğü tuzak aslında Başbakanın kabadayıvari Kasımpaşa ağzı diyebileceğimiz devlet umuruna yakışmayan devlet adamlığı vasfından yoksun itibarsızlaştırma ve küçümseme politikasının sonucudur. Ana muhalefet böyle söylüyor, yavru muhalefet de ona katılıyor gibi, deyimleri ve mecazları teşbihleri, devlet adamına yakışmayacak şekilde kullanması, garibim spikerin de başını yakmıştır. Biz linç kültüründe değiliz, kültürüne karşıyız. Biz her zaman affedici ve bağışlayıcıyız. Ama siyasi sorumluluk makamında olan muhataplarımızı bu konuda affetmeyiz. Memuru, teknisyeni affedebiliriz ama siyasi otorite her zaman takipçisi olacağımız bir mazmundur” şeklinde konuştu.

Daha sonra partililerle bir araya gelen Alnıaçık, hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için dua etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER