Diyarbakır'da Park Sorunu Kaldırım İşgaline Neden Oluyor

Araç sayısının günden güne arttığı Diyarbakır'da, park edecek yer bulamayan sürücüler kaldırımları işgal etmeye başladı.

Diyarbakır'da Park Sorunu Kaldırım İşgaline Neden Oluyor
Araç sayısının günden güne arttığı Diyarbakır'da park edecek yer bulamayan sürücüler, kaldırımları işgal etmeye başladı.

Yer bulamadıkları için 'Araç çekilir' yazılı uyarı tabelalarının altına bile park eden sürücüler, yayaların kullandığı kaldırımları işgal etmekten çekinmiyor. TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre kasım ayında Diyarbakır'da geçen yılın aynı ayına göre 110 bin 854 olan araç sayısı, yüzde 3 oranında artış göstererek 114 bin 591'e ulaştı. Artan araç sayısı, beraberinde park sorununu da getirdi.

KALDIRIMLAR ÜCRETSİZ OTOPARK OLDU

Diyarbakır'da park edecek yer bulamayan sürücüler, kaldırımları işgal etmeye başladı. Yayalara ait kaldırımların işgal edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Kuruçeşme semtinde bulunan ve protokol yolu olarak da bilinen havaalanına giden yol, yaşanan sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Diyarbakır'ın birçok yolu gibi, bu yolda da kaldırımların adeta otoparka dönüşmüş durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu duruma yetkililerin müdahale etmesi gerektiğini belirtti. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER