Öğretmen Dayağı İle Şaşı Kaldı, 45 Yıl Sonra Ameliyatla Düzeldi

İlkokul 4. sınıftayken öğretmeninin attığı dayak sonrası şaşı kalan Hikmete Kılıç (55), 45 yıl sonra geçirdiği ameliyatın ardından gözlerindeki şaşılıktan kurtuldu.İddiaya göre, yaklaşık 45 yıl önce, hasta olduğu için 10 gün...

Öğretmen Dayağı İle Şaşı Kaldı, 45 Yıl Sonra Ameliyatla Düzeldi
İlkokul 4. sınıftayken öğretmeninin attığı dayak sonrası şaşı kalan Hikmete Kılıç (55), 45 yıl sonra geçirdiği ameliyatın ardından gözlerindeki şaşılıktan kurtuldu.

İddiaya göre, yaklaşık 45 yıl önce, hasta olduğu için 10 gün okula gitmeyen Kılıç, iyileşip okula gittiğinde öğretmeni 'neden okula gelmedin' diyerek gözüne yumruk attı. Atılan yumruk sonucu gözü şişen Kılıç, şişkinliği geçtikten sonra artık eskisi gibi göremez oldu. Gözünde şaşılık meydana gelen Kılıç, yaşadığı psikolojik bunalım sonucu okulu bıraktı. O günün şartlarında tedavi olma imkanı bulamayan Kılıç, 45 yıl boyunca dünyaya şaşı olarak baktı. Onca zaman içerisinde aynalara küstüğünü belirten Kılıç, sokağa çıkmaya utandığını ve üvey çocuklarının sürekli şaşı kadın diyerek kendisiyle dalga geçtiklerinden dolayı bunalımlar yaşadığını söyledi. Kılıç, “Mayıs ayında eşimin oğlunun evine gitmiştik. Üvey kızım bana küfür etti. Şaşı diye hakaret edip, rencide etti beni. Bunun üzerine ne olursa olsun ben bu gözümü düzelteceğim dedim” diye konuştu. Gözünün bu rahatsızlığından dolayı sürekli olarak ağladığını aktaran Kılıç, herkesin kendisiyle dalga geçtiğini düşündüğünü bu yüzden sinir krizleri geçirdiğini ifade etti. Kılıç, "Gözümün bu rahatsızlığından dolayı her gün ağlıyordum, sinir krizleri geçiyordum, tansiyonum çıkıyordu. Yaşadığım bu 45 yıl tam bir bunalım dönemiydi. Çekemiyordum artık bu durumu. Üzülüyordum, aynalara bakamıyordum. Utanıyordum. Dışarı sokağa çıktığımda, fırına, bakkala gittiğimde utanıyordum. İnsanlar dalga geçiyorlar benimle diye düşünüyordum. Allah'ıma çok şükür şimdi düzeldi gözüm. Artık aynalara korkmadan bakabilirim. Utanmadan dışarı çıkabilirim" dedi.

ERKEK ÇOCUĞU OLMUYOR DİYE BOŞADILAR, 3 ERKEK ÇOCUĞU OLDU

Gözünün durumundan dolayı yaşadığı acıların üzerine birde erkek çocuğu olmuyor diye eski eşinin ailesi tarafından sürekli olarak hakarete maruz kaldığını öne süren Kılıç, boşandıktan sona yaptığı ikinci evlilikte 3 erkek çocuk doğurdu. Yaşadıklarının kolay olmadığını kaydeden Kılıç, "Ben bu acıların üzerine birde eski kocamın ailesinden hakaretler, azarlar işitiyordum. Allah bize 4 kız çocuğu verdi ama hiç erkek çocuğumuz olmadı diye bana sürekli olarak hakaret ediyorlardı. Eşim bu duruma karşıydı ama onun da elinden bir şey gelmiyordu. Bunun üzerine babam gelip beni aldı yanına. Sonra boşanma davası açtık ben boşandım. Boşanma davası için mahkemeye gittiğimde orada dul bir adam ile tanıştım. Allah kısmet etmiş demek ki onlar gelip beni istediler babam da verdi. Sonra ben bu adamla evlendikten sonra Allah bize 3 tane erkek çocuk nasip etti. Bu acıların üstünde ben en çok gözümün durumuna üzülüyordum. Şimdi çok şükür o da düzeldi. Artık yeniden dünyaya gelmiş gibiyim" şeklinde konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Bağlar Hastanesi Göz Polikliniği’nde görevli Op. Dr. Lokman Balyen, hastanın ameliyat olmadan önce gözlerinin düzeleceğine inanmadığını ve sürekli ağladığını belirterek, ameliyat sonrasında gözlerinin düzeldiğini görünce bu defa sevinç gözyaşları döktüğünü dile getirdi. Op. Dr. Balyen, "Hastamız 55 yaşında. Sol gözünde 10-11 yaşında iken öğretmeni tarafından gözüne almış olduğu darbe nedeniyle kayma gelişmiş. Yaklaşık 44-45 yıldır dünyaya şaşı gözü ile bakıyordu. Hastamızın ameliyatı başarılı bir şekilde geçti. Göz kayması daha önce 45 derece iken yaptığımız ameliyat neticesinde şu anda bu kayma dereci sıfıra indi. Ameliyatın ardından hastaya ilk önce ayna verdik. Hasta çok mutlu oldu. İnanamadı. Ameliyat öncesinde gözlerinin düzeleceğine inanamıyordu. Ama ameliyat sonrası aynaya bakıp gözlerinin düzeldiğini görünce ağladı, mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER