Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e Plaket

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e eğitime katkılarından dolayı yaptırdığı yurt yöneticileri tarafından plaket verildi.Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaptırdığı “Gaziler Hüsna Hatun Kız Yurdu” ziyaretine giden Cuma İçten,...

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e Plaket
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e eğitime katkılarından dolayı yaptırdığı yurt yöneticileri tarafından plaket verildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaptırdığı “Gaziler Hüsna Hatun Kız Yurdu” ziyaretine giden Cuma İçten, eğitime katkılarından dolayı yurt müdürü Ümit Gönültaş tarafından bir plaket verildi. Milletvekili Cuma İçten, hafta sonlarını seçim bölgesi Diyarbakır’da geçirip, dernekler, basın yayın kuruluşları, il ve ilçe teşkilatları, danışma kurulları, partililer, gençlik ve kadın kolları, esnaf ve vatandaşlarla iç içe, sorunlarını dinleyip çözümler bularak değerlendirmeye devam ediyor. Diyarbakır gezisi kapsamında daha önce yaptırdığı yurdu ziyaret etmek için Hani ilçesine giden Cuma İçten’e yurt yöneticileri tarafından plaket verildi.

“EĞİTİM ÖĞRETİM VE OKUYAN KIZLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR”

Okul idarecileri tarafından verilen plaketten dolayı mutlu olduğunu belirten Cuma İçten, eğitim ve öğretim ile okuyan kızların gelecekleri olduğunu belirterek, imkanlar nispetinde bu konuya duyarlı olacaklarını söyledi. İçten, “Eğitim, öğretim ve okuyan kızlarımız geleceğimizdir. Bugün burada okuyan, çalışan ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çocuklarımızı görmek beni çok duygulandırdı. Hani’de yaptırdığımız bu “Yatılı Kuran Kursu” sayesinde hem eğitime hem de Allah’ın kelamı yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’in öğrenilerek daha çok ağızdan zikredilecek olması aslında hepimiz için bir gurur vesilesidir” dedi.

“İŞ ADAMLARIMIZIN DA KATKILARINI BEKLİYORUZ”

İş adamlarından da bu tür faaliyetlere katkı beklediklerini belirten İçten “Bugün burada 24 saat sıcak su, internet bağlantısı, televizyon ve kütüphane hizmeti veren bir yurdumuz var. Şükürler olsun ki bunun haklı gururunu, mutluluğunu yaşıyor ve paylaşıyoruz. Yemek ve ayrıca hafızlık derslerinin yanı sıra ihtiyaçlı öğrencilerimize burs verip geleceğimize yatırım yapmayı en önemli görev ve en kutsal sorumluluklarımızdan biri olarak görüyorum. Lakin gönül ister ki daha çok iş adamlarımız buna benzer yatırımlarla, geleceğe bir pencere açsınlar, gençlerimize çocuklarımıza umut olsunlar. Bizlerin bütün çabası daha inançlı, daha muhafazakar, daha dindar bir nesil için adımlar atmaktır” diye konuştu.

“ÖDÜLLER PLAKETLER GEÇİCİ GÖNÜL BAĞI VE DUALAR KALICIDIR”

Ödül ve plaketlerin geçici olduğunu söyleyen Cuma İçten asıl önemli olanın gönül ve bağı ve dualar olduğunu söyledi. İçten, “Burada biz Allah rızası için, geleceğe yatırım için, çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve imkanlarda yetişmeleri ve yüce Kuran-ı Kerim’i daha çok zikretmek için yola çıktık. Bu noktada elbette ki verilen plaket bizleri memnun etmiştir. Ama en büyük memnuniyet insanların hayatlarına dokunmaktan geçer. Yani bizler için ödüller, plaketler geçici ama gönül bağı ve edilen dualar kalıcıdır, esastır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ YÖNETMEK SİYASETÇİLERİN, DEĞERLERE SAHİPLENMEK VAKIIFLARIN GÖREVİDİR”

Cuma İçten, ülkeyi yönetmenin siyasetçilerin, değerlere sahip çıkmanın ise vakıfların işi olduğunu söyledi. İçten, “İşte cemaatlerin yapması gereken en önemli hizmetlerden biri de bu anlamda yurtlar ve kuran kurslarıyla çocuklarımızın gelişimlerine yönelik açılan bu merkezlerin daha da artması olduğuna inanıyorum. Elbette ki ülkeyi yönetmek siyasetçilerin, siyaset yapanların işidir. Lakin değerlerimize yönelik hizmet yapmak, toplumun manevi ve sosyal anlamda güçlenmesine katkı sunmak da vakıflarımızın, cemaatlerimizin görevidir. Biz kardeşlerimize hizmet eden herkese hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama son yaşadığımız olaylardaki gibi asli görevlerini bırakıp devleti yönetmeye kalkan ve politize olmuş olan bir kısım kesimle de tabii ki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle bir kere daha bugün burada gördüğüm dirlik, düzen ve sistemli, yolunda yürüyen bu yurdumuzdaki hocalarımıza, yöneticilerimize ve burada emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER