Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingine Davet

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Koordinatörü Sabri Balaman, halkı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı AK Parti Diyarbakır mitingine davet ederek, “Halkımızı süreç, barış ve kardeşlik için 27 Mart’ta İstasyon Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingine Davet
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Koordinatörü Sabri Balaman, halkı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Ak Parti Diyarbakır mitingine davet ederek, "Halkımızı süreç, barış ve kardeşlik için 27 Mart'ta İstasyon Meydanı'na davet ediyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstiklal mücadelesi verdiğini belirten Sabri Balaman, 90 yıllık cumhuriyet tarihinde hiç bir liderin Erdoğan tarafından yapılan devrimleri yapamadığını dile getirdi. Balaman, "Sayın Başbakan herkesin başbakanıdır. Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her kesi kucaklamıştır. Bununla yetinmeyip dünyadaki tüm mazlum halkların da Başbakanı olmuştur. Şu an Pensilvanya ve dış güçlerin saldırıları bile sayın Başbakanımızı yıldırmamış, aksine daha fazla bu ülke, bu millet, bu vatan ve mazlum halklar için mücadele etmeye başlamıştır. Bölgede barış sürecinin bitmemesi için kanıyla, canıyla mücadele eden sayın başbakanımız bir taraftan paralel yapıyla ve hizmet ettiği dış güçlere karşıda mücadele etmektedir. Bakın 12 yılda demokrasi için, özgürlükler için, kanın durması için, bir sürü devrim niteliğinde kanunlar çıkartmıştır. Ana dilde savunma hakkı, andımızın kaldırılması, farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda, çözüm süreci akil insanlar heyeti, özel okullarda anadilde eğitim, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin ana dilde görüşme hakkı, OHAL'in kaldırılması, isimlerin önündeki engellerin kaldırılması, farklı dillerde yayın hakkı, insan hakları kurumunun kurulması, kamuda Kürtçe tercüman ve çağrı merkezi, milli birlik ve kardeşlik projesinin başlatılması, parti kapatmalarının zorlaştırılması, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde akademik araştırmalar yapılması ve bölümler kurulması, yasaklı harflere serbestlik getirilmesi, yerleşim birimlerine eski adlarının verilmesi. Bunlar sadece bir kaçı, bunlara benzer bir sürü kanun çıkartılmıştır. Erdoğan demek, barış demek. Erdoğan demek, kardeşlik demek. Erdoğan demek, akan kanın durması demek. Erdoğan demek Ortadoğu halklarının, mazlumların teminatı demek. Erdoğan demek özgürlük demek. Çözüm sürecine destek veren, bu kavramlara destek veren herkes sadece Diyarbakır değil, tüm Ortadoğu haklarını 27 Mart'ta saat 15.30'da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya bekliyoruz. Eminim Diyarbakır, bölge halkı ve Ortadoğu halkları da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği istiklal mücadelesine destek için o gün burada olacaktır" diye konuştu
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER