Zana'ya Hakkari'de halaylı karşılama

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesindeki Newroz programı için kente gelen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Hakkari'deki Newroz şenliğine katılarak gençler ile halay çekti.

Zana'ya Hakkari'de halaylı karşılama
 BDP'nin Hakkari’deki seçim çalışmaları ve Newroz kutlamaları kapsamında mahallelerde düzenlediği şenlikler devam ederken, Kıran Mahallesi'nde bu akşam düzenlenen şenliğin konuğu Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana idi. Cumhuriyet Lisesi yakınlarında Newroz ateşinin yakıldığı, havai fişek gösterilerinin düzenlediği şenliğe Zana’nın yanı sıra BDP il eş başkanları Av. Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirer, BDP Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan, BDP’nin Hakkari Belediye eş başkan adayları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Zana ve beraberindekiler şenlik alanına gelirken, coşkulu bir şekilde karşılandı. Burada kısa bir açıklama yapan Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana Amed Newroz’unun coşkusunu Hakkari’ye taşıdıklarını belirterek, Hakkarili gençlerin seçimlerde sandıklara sahip çıkmasını istedi.

Zana seçimlerde gençlere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Bu seçim gençlerin seçimidir. Gençlerin bu seçimde Kürt halkının iradesine sahip çıkması çok önemlidir. Zaman çalışma zamanıdır. Bu seçimlerle Sayın Öcalan’ın elini daha da güçlendirecek olan gençlerimizdir. Eksiklerimiz ve yanlışlarımız olabilir onları bir kenara bırakıp özgürlüğümüzü önünü açmamız gerekiyor. Çünkü Sayın Öcalan'ın felsefesi insanları kazanmaya dönük bir felsefedir. Bizim bu felsefe ile hareket etmemiz gerekir. Özgürlük ateşi ilk defa Hakkari'de yakılmıştır. 30 yıl önce başlayan mücadelemizde görev alan zamanın gençleri bugün bizim önderlerimizdir. Bugün sizin gününüzdür. Her şey sizin için olacak. Mücadelenizi yükseltin. Bizim dönemimiz çok acılı ve sancılı geçti. Ancak bu güzel günler siz gençlere nasip oldu. 30 Mart seçimlerinde gençler olarak ev ev dolaşıp bu davanızı halkımıza anlatın" diye konuştu.

Zana daha sonra alanda yakılan Newroz ateşinin etrafında gençler ve kadınlar ile kol kola girerek Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Gençler Zana ile kol kola girip halay çekmek için adeta birbirleriyle yarışırken, kadınların Zana’ya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Zana ve beraberindekiler alandan ayrılırken, Zana’nın yarın Şemdinli’nin Derecik (Rubarok) beldesindeki Newroz programına katılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER