BDP'nin Abdullah Öcalan ile Görüşmesi Sona Erdi

BDP heyeti görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Öcalan' ın mesajına yer verildi.

BDP'nin Abdullah Öcalan ile Görüşmesi Sona Erdi
 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Öcalan'ın, "Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil'e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkanları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir." dediği belirtildi. Öcalan'ın bir süre önce "çekilmeyi durduruyoruz" diyen PKK'nın bu açıklamasına değinmemesi dikkat çekti

10. GÖRÜŞME YAPILDI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan heyet, Abdullah Öcalan ile 10'uncu görüşmeyi yapmak üzere İmralı'ya gitti. Görüşmenin ardından Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeleri yazılı olarak açıklandı.

"HÜKÜMETİN BU KONUYU DİKKATLE ELE ALMASINI UMUYORUM"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Heyetimizin bugün İmralı'da gerçekleştirmiş olduğu görüşme sonrası Öcalan'ın kamuoyuna iletilmesini istediği mesaj şu şekildedir: Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla yani anlamlı bir müzakereye çevrilerek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil'e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkanları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum.

"ZOR VE ÇETİN GEÇECEĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz, sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz.

Özgürlük, demokrasi ve barışa olan tutkumla herkese en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER