Demirtaş’tan sürece ilişkin önemli açıklamalar

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nun hemen ardından Gündem Müzakere’de Ayşegül Doğan ve konukları; Ali Bayramoğlu, Mesut Yeğen, Erol Katırcıoğlu ve Mithat Sancar’ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş’tan sürece ilişkin önemli açıklamalar
 PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Newroz mesajını değerlendiren Demirtaş, Öcalan’ın kararlı bir irade ortaya koymasının barışa olan inancının göstergesi olduğunu ve bu inancından dolayı kararlı bir önderlik duruşu sergilediğini de söyledi.
haberingoruntuleri.gif

KANDİL VE İMRALI ARASINDA SADECE TONLAMA FARKI VAR

Ali Bayramoğlu’nun “Cemil Bayık’ın Öcalandan farklı bir melodi tutturmasını nasıl yorumluyorsunuz” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Demirtaş, ‘Verilen mesajların çelişmediğini sadece tonlamanın farklı olduğunu belirtti.

Newroz’da okunan mesajın 12 gün önce hazırlandığını söyleyen Demirtaş, bu metine daha sonra bir buçuk sayfalık bir ekleme yapıldığını söyledi. Demirtaş, ilk hazırlanan metinle sonradan gelen metin arasında taban tabana bir zıtlık olmadığını da sözlerine ekledi.

Öcalan’ın mesajında hükümete ciddi uyarılar yapıldığını belirten Demirtaş, seçim sonrası hükümetin bazı adımların atılabileceğini söyledi.

ÖCALAN’IN KANDİL İLE İLETİŞİMİ

Mithat Sancar’ın “Kandil’le İmralı arasında temas var mı?” şeklindeki sorusuna; Demirtaş, “Kandil ile Ankara arasındaki tek mekanizma biziz” yanıtını verdi.

17 ARALIK VE AK PARTİ-CEMAAT GERİLİMİ

Ak Parti-cemaat gerilimi ve yayınlanmaya devam eden ses kayıtlarıyla ilgili de konuşan Demirtaş şunları söyledi:

“AKP’yi eleştirmek için bize ses kaydı gerekmiyor. İşsizlik ortada, 184 çocuk yaşamını yitirdi AKP döneminde. Bunlar varken tapenin çıkmasını mı bekledin AKP’yi eleştirmek için. 30 Martta Ak Parti’yi en fazla BDP’nin gerilettiği ortaya çıkacak. Biz tapeye ihtiyaç duymadan eleştiriyoruz.”

“AKP’Yİ BİZ DÜŞÜRECEĞİZ”

Muhalefete seslenen Demirtaş, “Siz iktidara gelirsek barışı  getireceğiz değil Öcalan’ı asacağız diyorsunuz. Kusura bakmayın AKP’yi iktidardan düşüreceksek biz düşüreceğiz ve bunu da sizinle yapmak istemiyoruz.” dedi.

Müzakere sürecinin yasal bir zemine oturtulması gerektiğinin altını çizen Demirtaş Öcalan’ın “Çözüm süreci yasal bir zemine kavuşmazsa  ”Ben devam etmem” dediğini aktardı; “Öcalan çekilirse, BDP olarak biz de süreçten çekiliriz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER