Emine Ayna: 6-7 Ekim Olayları Devletin Kobani Politikasını Kırdı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, 6-7 Ekim olaylarını değerlendirerek, "Bu olayda dünya halkı bir araya geldi.

Emine Ayna: 6-7 Ekim Olayları Devletin Kobani Politikasını Kırdı
 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, 6-7 Ekim olaylarını değerlendirerek, "Bu olayda dünya halkı bir araya geldi. İnsanlar sokağa çıkıp, Kobani'yi destekledi. Devletin politikası ise, Kobani'ye karşıydı. Halk 6-7 Ekim'de devletin dış politikasını kırdı. Sonuçta Kobani politikası kırıldı" dedi.

DPB Diyarbakır İl Başkanlığı'nın düzenlediği ' Siyaset akademisi eğitim' programının ilk dersine katılan DBP Eş Genel Başkanı Emeni Ayna, eğitim programında tek tip insan yetiştirmeye çalışmadıklarını, böyle bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük ilkelerine dayalı bir eğitim çalışması yürüttüklerini belirte Ayna, şöyle dedi:

EGEMENLERİN DEMOKRASİ TANIMI

"Bütün siyasi partiler demokrasiden söz ediyor. Hangi ideolojik bakış açısına sahip olursa olsun demokrasi diyor. Demokrasi tanımlarına bakalım. Kitapları açalım ilkokuldan üniversiteye kadar demokrasi tanımını içeren kitaplara bakalım. İki tanımı barındırır. Birincisi bir devlet yönetim şeklidir der. İkincisi azınlığın çoğunluğa tabi olmasıdır der. Bu demokrasi tanımı zaten egemenlikçilerin demokrasi tanımıdır. Bu şu anlama gelmektedir. Bir yerde çok ve az varsa çok olan az olana hükmetmektir demektir. Mevcut demokrasi tanımı bu. Ama devletin olduğu yerde demokrasi olmaz."

6-7 EKİM'DE DEVLETİN DIŞ POLİTİKASI KIRILDI

Daha sonra 6-7 Ekim olaylarını ve son İç Güvenlik Yasa Taesarası'nı değerlendiren Emine Ayna şöyle devam etti:

"Halk bir yerde, devlet bir yerdedir. Her şeyi yapan devlettir. Hukuku, insanlar değil, devletler yapar. Devlet hukuku yaparken, halka karşı devleti korumak üzere yapar. Bunu 6-7 Ekim olaylarında gördük. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kobani ile ilgili bir dış politikası vardı. Kobani, düştü düşecek deniliyordu. Halk, 6-7 Ekim'de sokaklara çıktı ve hükümete, dış politikasını benimsemediğini söyledi. Devletin Kobani'ye yaklaşımını kabul etmedi. Sokağa çıktılar, çatışmalar yaşandı ve 45 insan öldü. Bunun üzerine gelişen bir dünya halklarının birleşmesi oldu. Bu olayda dünya halkı bir araya geldi. İnsanlar sokağa çıkıp, Kobani'yi destekledi. Devletin politikası ise, Kobani'ye karşıydı. Halk 6-7 Ekim'de devletin dış politikasını kırdı. Sonuçta Kobani politikası kırıldı. Halk burada bir şeyi başardı. Devletin politikasını beğenmediğini söyleyip, 45 can verdi. Bu olanlardan sonra devlet, iç güvenlik yasasını tartışıyor. Nedeni ise, kendisinin geliştirdiği politikalara karşı halkın ayaklanmasını engellemeye hedefliyor."
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER