HDP Heyeti’ne Zana da katılıyor

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapan HDP heyetine, Hatip Dicle'nin ardından Leyla Zana'nın da katılacağı belirtildi.

HDP Heyeti’ne Zana da katılıyor
 Kobanê olayları ile verilen aranın ardından Halkların Demokratik Partisi heyeti cumartesi günü PKK Lideri Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. 


Bu görüşmede Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken’den oluşan HDP heyetine Hatip Dicle’nin de katılımıyla heyet genişledi.

Görüşmede Öcalan, Hükümet ile yaptığı temaslar konusunda bilgi verdi. Kamuoyuna da iletilmek üzere müzakereye geçiş konusunda uzlaşmaya varıldığı ancak hükümetin yasal güvence vermesi gerektiği mesajlarını verdi. 

Al Jazeera’nın haberine göre, görüşmede Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna yansımayan önemli bir vurgusu daha oldu.

Öcalan, heyete “Bir dahaki görüşmeye Leyla Zana da mutlaka gelsin” dedi.

Bu sözlerle birlikte Leyla Zana’nın da heyete özellikle, “Ulusal Kürd Konferansı, çeşitli bölgelerdeki Kürdlerin birliğinin sağlanması ve Kürdistan Bölge Yönetimi ile ilişkiler” başlıklarını kapsayacak şekilde dahil edilmesi gündeme geldi. 

Zana, daha önce Sırrı Süreyya Önder ile birlikte İmralı’da iki defa Abdullah Öcalan ile görüşmüş, bu görüşmelerin ardından hem Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani hem de bölgedeki diğer Kürd grupların yanı sıra Kandil’de de KCK yöneticileri ile bir araya gelmişti. 

Leyla Zana’nın iki hafta sonra 13-14 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan İmralı görüşmesine katılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER