TÜRK'TEN '1 EYLÜL' UYARISI

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, daha önce Abdullah Öcalan ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından gündeme getirilen 1 Eylül ve 15 Ekim tarihlerin Türk devletinin Kürt soruruna yaklaşımı konusunda bir sınav olduğunu öne sürdü, bu nedenle Kürtler için çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRK'TEN '1 EYLÜL' UYARISI
 Kürt Ulusal Kongresi için oluşturulan Hazırlık Kometesinde yer aldığı için Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Rudaw televizyonuna çözüm sürecinin 2'nci aşaması için gündeme getirilen, 1 Eylül ve 15 Ekim tarihleri hakkında konuştu. Ahmet Türk, çözüm sürecinin ikinci aşamasında hükümetin adım atması için İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ve BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş tarafından gündeme getirilen 1 Eylül ve 15 Ekim tarihlerinin kendileri için neden önemli olduğunu şöyle anlattı:

‘SAMİMİYET TESTİ OLACAK’

"1 Eylül ve 15 Ekim tarihleri Kürtlerin için çok önemli tarihlerdir. Türk devleti ya yeniden Kürtleri kandıracak ya da Kürtlerin taleplerini karşılayacak. Bu onlar için bir sınav ve ihtimahdır, bu sınavdan geçeceklerdir. Ama bir günde de barış projesi bozulmaz. Ama, Türk devletinin niyeti ortaya çıkacaktır. Biz Kürtler, Türk devleti ve Türk hükümetinin Kürt sorununu çözmede ne kadar samimi olduğunu öğrenmek istiyoruz. 1 Eylül ve 15 Ekim tarihleri Kürtler için Türk devletinin samimiyetini görme tarihleridir. Türk devletinin Kürt sorununa yaklaşımı ortaya çıkacaktır. Bundan dolayı bizim için çok önemlidir. Ama talepler karşılanmaz ise ve sorun çıkarsa bile her şey bitti ve yıkıldı anlamına da gelmez."

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER