Yaz Spor Okulları başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yaz Spor Okulları" 22 Haziran'da başlıyor. Bu yıl spor okullarında branş sayısı artırılırken, şimdiye kadar yüzlerce çocuk, spor okullarından faydalanmak için başvuru yaptı…

Yaz Spor Okulları başlıyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğümüzün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bir model haline getirdiği "Yaz Spor Okulları",  bu yıl "Yaz Okullarında El Ele Sporla Özgürlüğe" sloganıyla 22 Haziran'da başlıyor. 7-14 yaş arası erkek ve kız çocuklarının faydalanacağı spor okulları, 1 Eylül 2015'te sona erecek. "Yaz Spor Okulları”na şu ana kadar 514 kişi başvuruda bulunurken, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Spor Şube Müdürlüğü'ne başvurular devam ediyor.


Çocuklar hizmetlerden ücretsiz yararlanacak

Alanında uzman 20 spor eğitmeninin görev alacağı spor okulları, bu yıl futbol, basketbol, masa tenisi, satranç, karate, tekvando, atletizm, kort tenisi dışında yüzme, jimnastik ve badminton branşlarına da yer vererek branş çeşitliliğini artırdı. Spor eğitimleri, kentin farklı bölgelerinde İl Gençlik Spor, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ve Bağlar Belediyesi Spor Tesisleri'nde yapılacak. Spor Şube Müdürlüğü yaz okuluna başvuran tüm çocuklara şort, tişört ve şapka spor malzemelerini ücretsiz dağıtacak ve çocuklar ulaşım sıkıntısı olan yerlere servislerle ulaşabilecek. Her spor branşında haftanın iki günü çocuklara eğitim verilecek. Bu yıl Büyükşehir Belediyemiz dışında ilçe belediyelerimiz de çocuklara yönelik yaz spor okulu açacak. "Yaz Spor Okulları" devam ettiği süre içinde çocuklara ve velilere çeşitli eğitimler de verilecek. 

Çocuklar tatillerini sporla geçirecek

"Yaz Spor Okulları" ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Spor Eğitmeni Mizgin Karaman, yaz spor okullarıyla kentte sosyo ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını spora yönlendirmek istediklerini söyledi. Okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların yaz tatillerini sporla geçirmesi için çalışma yaptıklarını belirten Karaman, 7-14 yaş arası tüm kız ve erkek çocukların bu organizasyondan ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğini vurguladı. 

Başarılı ve yetenekli çocuklar spor kulüplerine yönlendirilecek

Sağlıklı bir yaşam ve gelecek için sporun önemli bir etken olduğunun altını çizen Karaman, "14 yaş altı çocuklar sporla tanıştığında gelişimleri daha iyi oluyor. Özellikle yüzme, badminton ve jimnastik 7-10 yaş grubundaki çocukların boy uzaması ve kilolarının kontrol altında tutulması açısından oldukça önemlidir. Fizyolojik etkiler dışında çocukların, 1 yıl boyunca okulda yaşadıkları stresin atlatmasında da sporun önemine dikkat çeken Karaman, yaz okullarıyla çocuklardaki stresi ve biriken olumsuz enerjiyi almayı hedeflediklerini ifade etti. Spor okullarıyla aynı zamanda çağın en büyük hastalıklarından biri olan obezitenin de önüne geçmeyi düşündüklerini aktaran Karaman, yaz okuluna gelecek çocuklara spor alışkanlığını kazandıracaklarını ve spor kültürünü aşılayacaklarını belirtti. Çocukların 3 ayın sonunda başvuru yaptığı branşın sporunu yapabilecek düzeye geleceğine vurgu yapan Karaman, spor okullarının sonunda yetenekli ve başarılı çocuklarında kentte bulunan amatör spor kulüplerine yönlendirileceğini söyledi.  

Çocuklara ve ailelere seminer vereceğiz

22 Haziran'da start alacak olan "Yaz Spor Okulları" öncesinde temel spor konusunda çocuklara ve ailelere dönük bir seminer vereceklerinin bilgisini veren Karaman, "Bu seminerde amacımızın ne olduğunu anlatacağız. Velilerle ayrıca ‘çocuklara nasıl sağlıklı bir spor yaptırabiliriz’i tartışacağız. Ayrıca yine bizim spora bakış açımız nedir bunu da ailelerle paylaşacağız" dedi.

Spor branşları çeşitlendirildi

Coğrafyanın gerçekliğinden kaynaklı olarak çocukların daha çok futbola yönlendiğini dile getiren Karaman, en fazla başvurunun futbola yapıldığını, müdürlük olarak kendilerinin çocukları tüm branşlara dengeli bir şekilde dağıtmayı düşündüklerini kaydetti. Bu yıl ilk kez bireysel spor branşlarından olan yüzme, jimnastik ve badmintona da yer verdiklerini ileten Karaman, yüzmenin de çok fazla ilgi gördüğünü, bununda sıcak yaz aylarında çocukların serinlemek için yüzme havuzu arayışlarından kaynaklandığını belirtti. Her yaz Dicle Nehri'nde çocuk boğulma olaylarıyla karşılaştıklarını vurgulayan Karaman, yeni açtıkları yüzme kursuyla bunun bir nebze de olsa önüne geçmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER