Amed Spor Kompleksi Açıldı

Kayapınar Belediyesi tarafından 17 dönüm üzerinde 2012 Nisan ayında yapımına başlanan Amed Spor Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Amed Spor Kompleksi Açıldı
Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan Amed Spor Kompleksi düzenlen törenle hizmete açıldı. Binlerce kişinin katıldığı açılışta konuşan Başkan Vekili Mahmut Dağ, halka verdikleri sözleri yerine getirmenin gurunu yaşadıkları belirti. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise yaptığı konuşmada, başbakanın Diyarbakır 'a gelişini ve programı eleştirdi.

Kayapınar Belediyesi tarafından 17 dönüm üzerinde 2012 Nisan ayında yapımına başlanan Amed Spor Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, BDP 
Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Altan Tan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Emin Yılmaz, BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, TUFAD Başkanı Samet Karakoç, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Milli Takımlar Sorumlusu Mehmet Budakın, Hentbol İl Temsilcisi Şaban Ayyıldız, Gençlik Hizmeti Şube Müdürü Şükrü Kikizade, Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Nihat Mizrak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta ilk olarak cezaevinde bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karetekin’in gönderdiği mesaj okundu.

Açılış konuşmasına yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ, Amed Spor Kompleksi’ni kente kazandırdıklarını ve halka verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "2009 yerel seçimler öncesinde halkımıza verdiğimiz sözlerin yüzde doksanını yerine getirdik. Kompleksimizde çok amaçlı kapalı spor salonu, halı sahalar, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, antrenman sahası ve jimnastik salonları bulunmakta. Her yaştan vatandaşımızın ücretsiz yararlanacağı tesisimiz aynı şekilde amatör sporcularının yeteneklerinin ortaya çıkartılması açısından büyük bir hizmet sunacaktır" dedi.

Açılışta konuşan BDP 
Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, demokratik siyaset yürütmeleri ve halka hizmeti engellemek için KCK adı altında yapılan operasyonlar milletvekili ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce arkadaşlarının halen cezaevinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ancak bu halkı her şarta ve koşulda halka hizmet edeceği gerçeğini göremediler. Halkımız iradesine ve mücadelesine sahip çıktı. Bayrağı devir alan arkadaşlarımız büyük bir özveri ve çabayla halka hizmeti en iyi şekilde yapıyorlar. İşte Kayapınar belediyemiz kente kazandırdığı birçok hizmetten biri olan spor tesisini açılışını yapıyoruz. Başbakan açılış için kente geliyor. Sanıyorlar ki yaptıkları yol için halkımızın kendilerini alkışlayacağını bekliyorlar. Kusura bakmayın başbakan halkımızın sizi alkışlamayacak. Doksan yıldır Kürdistan’a yapmadığınız yatırımların hesabını soracaktır. Birde gelirken yanında Şıvan getiriyor. Sesi güzeldir diye halkımızın gelip dinleyeceğini bekliyor. Ama bu halkı tanımıyor. Halkımız sesi güzel olduğu için değil nerde durduğuna bakacaktır."

Milletvekili Altan Tan ve BDP İl Eş Başkanı Emin Yılmaz yaptıkları konuşmalarda belediyenin çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Açılış konukların katılımıyla kurdele kesimi ve Rojda ile Suavi’nin verdiği konserle sone erdi.

Kapalı ve açık alandan oluşan kompleks içinde 300 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu, 2 adet halı saha, 1 adet idman sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, kafeterya, fitnes ve koşu parkurları bulunuyor. Ayrıca sporcuların konaklayabilecekleri 49 yataklı misafirhane kompleksin içinde yer alıyor.






Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER