Diyarbakır'daki Stk’lar Başbakanın Ziyaretini Değerlendirdi

Diyarbakır’da bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başbakan Erdoğan ve Mesud Barzani’nin Diyarbakır ziyareti ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya Tuhad-Fed, Barış Anneleri,...

Diyarbakır'daki Stk’lar Başbakanın Ziyaretini Değerlendirdi
Diyarbakır’da bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başbakan Erdoğan ve Mesud Barzani’nin Diyarbakır ziyareti ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya Tuhad-Fed, Barış Anneleri, 78’liler Derneği, KESK, KADEM, SELİS, EPİDEM, Engeliler Meclisi ve birçok STK temsilcisi katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, "Bizler, sivil toplum örgütleri olarak bir Kürt liderin ilimize gelmiş olmasından elbette ki mutluluk duyuyoruz. Ancak gelişlerinin zamanlamasını da manidar bulduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

AK Parti’nin geçmişte olduğu gibi bugünde Kürtlerin taleplerini minimum bir düzeyde tutmak için çeşitli manevralar sergilediğini belirten Birtek, bu temelde çeşitli zamanlarda Kürt siyasi oluşumları üzerinden Kürt halkının ulusal birliğinin zayıflatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER