Doğu'dan Dönüyor Tren

Sol Gazetesi'nde bugün çıkan yazıda Diyarbakırspor-Diyarbakır BŞB Spor-Yeni Diyarbakırspor üçgeni ele alındı.

Doğu'dan Dönüyor Tren
Doğu illerinin Süper Lig’deki ilk temsilcisi olma başarısı gösteren ve nispeten güzel sezonlar yaşayıp bir tatlı sedâ bırakıp Süper Lig’e veda eden “Doğu’nun Lokomotifi” Diyarbakırspor, dönüş hazırlıklarına başladı bu sene…

Üzücü sezonlar yaşadı peş peşe: 2010 yılında Süper Lig’ten, yükseldiği sezonda, geri düşerken sadece 27 puan toplayabilmişti. Bir sonraki sezon ise 27 puana bile rahmet okutacaktı…

Ne yaparsa yapsın yüzü gülmeyen Diyarbakırspor 7 puanla o dönemki adıyla Bank Asya 1. Lig’e veda edecek ve 2. Lig’in yoluna koyulacaktı! Orada da çok durmayıp bir sezonda 25 puanla 3. Lig’e iniş gerçekleştirecekti.

Üstüne üstlük, bu kadar zorluk yaşarken birkaç yıl önce şansına dönen hakem hataları, rüzgarı terse alacak ve kümede kalma yolunda rakibi Tokatspor’la yaptığı maçta yere atlayan Tokatspor oyuncusuna kanıp frikik veren hakemin ikramını Tokatspor gole çevirecek ve zorlu maçtan aldığı üç puanla sezon sonunda Diyarbakır’ın üç puan üstünde ligi tamamlayıp kümede kalacaktı.

Maalesef bu hikayenin sonu öngörülebildiği şekilde sonlandı ve Diyarbakırspor muntazam düşüşünü Bölgesel Amatör Lig’le taçlandırdı.

Son sezonu olan 2011-2012’de profesyonel liglerde sadece sekiz puan toplayabilen Diyarbakır bu puanların 6’sını zaten lige çoktan havlu atan bir diğer Doğu temsilcisi Mardinspor’dan alacaktı.

Esriyen bu hikayenin zirve noktası ise maalesef düşündüğünüz gibi bu peş peşe düşüşler olmadı. Kentin güçlü ve zengin temsilcisi Diyarbakır BŞB’yle birleşme çabaları her seferinde sürüncemede kalan Diyarbakırspor ummadığı bir darbe yiyerek kulüp binasını Belediye’ye kaptırdı. Mahkeme kararıyla kupaları, flamaları ve kulüp tarihi bir aracın bagajına doldurulup bina boşaltıldı ve Diyarbakır BŞB Spor’a tahsis edildi.

Neyse ki, amatör kümedeki ilk sezonuna böyle bir şokla başlayan Doğu’nun Lokomotifi’ni seven birileri vardı…

Yeni Diyarbakırspor adıyla amatör ligde fırtına gibi eserek profesyonel liglere yükselen Doğu temsilcisinin yetkilileri geçtiğimiz ay Diyarbakırspor temsilcileriyle bir masaya oturdu ve kulüpler arası hibe yoluyla Diyarbakırspor’u yeniden profesyonel liglere döndürme operasyonuna başladı.

Akabinde geri sayıma geçildi ve Diyarbakırspor hükmen düşürülünce, iki yıl sonrasında Yeni Diyarbakırspor’un isminden “Yeni” ön adını atarak Diyarbakırspor olarak yola devam edeceği açıklandı.

Rakım yükseldikçe, vefasızlık da mı artıyor bilinmez ama İkinci Lig’e rekor puanla yükselen Diyarbakır BŞB Spor’un yaptığı yanına kâr kalmışa benzemiyor. Sezona beklenmedik şekilde sekiz haftada sadece dokuz puan toplayarak girebilen Doğu temsilcisi küme düşme hattının üç puan üstünde yer alıyor.

Irak temsilcisi Zahospor’la hazırlık maçı yapan ve sezona iyi hazırlanmış izlenimi uyandıran Diyarbakır BŞBSpor’un aksine Yeni Diyarbakırspor ise 3. Lig 3. Grup’ta 14 puan toplayarak zirve yürüyüşünü sürdüreduruyor şu sıralarda.

Nasıl gider, ne olur bilinmez. Süreci şimdilik böyle özetleyebiliyoruz sadece, ki bildiklerimiz ve kağıt üstündekiler bunlar. Bildiğimiz bir şey daha var ki; Diyarbakır, Süper Lig’i çok özledi.

Diyarbakırlı taraftarların bir anda Yeni Diyarbakırspor penceresinde ortak nokta bulup maçlara akın etmesi ve takımın adının şimdiden sosyal medyada “Diyarbakırspor” olarak geçmeye başlamasından kelli, “Bu kez oldu” deme potansiyeli taşıyoruz zira Büyükşehir Belediyesi yıllardır bu atılımı yapmaya çalışıyor fakat taraftarların aklını çelemiyordu.

Ancak söz konusu Diyarbakırspor’sa “Bu kez oldu” dememiz için her zaman erkendir, bunu da yıllardır oynanan saha dışı oyunlarla defalarca gördük. Sadece umuyor, sabrediyor ve süreci izliyoruz. Şimdilik.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER