Demirtaş Dortmund'ta Avrupa´ya yüklendi

Selahattin Demirtaş 21. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde Avrupa ülkelerine seslendi.

Demirtaş Dortmund'ta Avrupa´ya yüklendi
Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan 21. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları damga vurdu.

"AVRUPA SÜRECE ENGEL OLMASIN"

Çözüm ve barış sürecinin üstünde sık sık duran Demirtaş “Bugün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü demek Kürt halkının özgürlüğü demek. Çünkü Kürt halkının özgürlük talepleri bugün Başkan Apo ile sabitleşmiştir. Eğer müzakerenin sağlıklı bir şekilde şeffaf bir şekilde yürürse önümüzdeki aylarda hiç kimsenin tahmin etmeyeceği gelişmeler olabilir” dedi. Almanya ve Fransa’nın da bu sürece destek vermesini isteyen Demirtaş “Şimdiye kadar bu iki devlet sürece destek vermedi. Eğer Almanya ve Fransa sürece destek vermeyecekse köstek olmamalı. Paris katliamının aydınlatılması ve faillerinin cezalandırılması gerekiyor. başta Fransa ve Almanya olmak üzer Avrupa farklı yollarla Kürt halkının mücadelesine müdahale etmesin” diye konuştu.

AVRUPA BASINI'NDA GEZİ OLAYLARI


Almanya'nın ZDF kanalı Taksim'de yaşanan gezi parkı olaylarını büyük bir takdirle karşılayıp haberi; "Barbar dediğimiz Türkler doğa için savaşıyor ve Türkler savaşırsa olaylar değisir." metni ile duyurmuştu. Fransız televizyon kanalı ise haberi böyle vermişti. France24: "Gezi Meydanı'nın tahrip edilmesi protestoları AKP iktidarını protestoya dönüştü. Hükümetin hesabı ters tepti." olarak vermişti.
Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Türkiye kararını oyçokluğuyla kabul etmişti.

Parlamento Gezi Parkı olaylarında polisin aşırı güç kullanmasından endişe duyulduğu belirtilen kararda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birleştirici ve uzlaşmacı tutum takınması tavsiye etmişti. Kararda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ılımlı yaklaşımları ve samimi göstericilerden özür dilemeleri memnuniyetle karşılanıp siyasi partiler arasındaki çatışmacı üsluptan ve kilit reformlarda uzlaşma iradesi eksikliğinden endişe duyulduğunu belirtmişti.

EN SON HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER