Halkın Takımı Diyarbakırspor

3. Ligde olmasına rağmen Süper ligdeki bir çok takımdan daha çok popüler olan ve içerde dışarda her maçına taraftar desteği ile çıkan Diyarbakırspor Diyarbakırda yok olmaya yüz tutan futbol heyecanını yeniden kazandırdı.

Halkın Takımı Diyarbakırspor
Halkın Takımı Diyarbakırspor
3. Ligde olmasına rağmen Süper ligdeki bir çok takımdan daha çok popüler olan ve içerde dışarda her maçına taraftar desteği ile çıkan Diyarbakırspor Diyarbakırda yok olmaya yüz tutan futbol heyecanını yeniden kazandırdı.

Kentin En önemli Moral Kaynağı

Hafta sonu Diyarbakırspor maçlarını genç, yaşlı, kadın, çoluk çocuk 10 binlere oynayan Diyarbakırspor özellikle yok olan ve borç batağında kapanmaya mahkum edilen 1968'de kurulmuş Diyarbakırspor markasını ve armasını yaşatmak için Diyarbakırlı bir iş adamı olan Feyzi İlhanlı tarafından finanse edilerek Yeni Diyarbakırspor ismini değiştirmiş ve şampiyonluk parolasıyla liglerde mücadelesine başlamıştı.

Kent Bileşenlerinin Diyarbakırspor'un yaşamasıyla ilgili İl Valisi Cahit Kıraç ile yaptığı görüşmeler sonucunda borçsuz yeni bir kulübe her türlü destek vereceklerini belirtmesi ve Diyarbakırspor taraftarının ve halkın büyük bölümünün destek vermesi ile her geçen gün dahada güçlenerek yoluna devam eden Diyarbakırspor bu yılı şampiyon bitirerek bir üst ligde Diyarbakır kentini temsil edecek.

Diyarbakırspor'a 10 Binler destek verirken ne Siyasilerden ne Belediyelerden herhangi bir ilginin gösterilmemesi kentte rahatsızlık uyandırıyor. Taraftar grupları spor basını şuana kadar Şampiyonluk kutlamaları hariç hiç bir Belediye Başkanı veya Siyasetçinin maçlarda görülmediğini bununda Diyarbakırspor taraftarını üzdüğünü belirttiler.

Başbakan Erdoğan mecliste yaptığı konuşmada Diyarbakırsporun Süper ligde olması gerektiğini bunun için kentin yöneticilerinin Diyarbakırspora sahip çıkması gerektiğini söylemesine rağmen ne adaylardan ne Siyasetçilerden nede Belediyelerden herhangi bir desteğin olmayışı kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı her konuşmasında biz şuan buradayız yarın yokuz kimseden herhangi bir maddi beklentimiz yok amacımız Diyarbakırspor ismini taraftarlarımızla birlikte yaşatmaktır yarın bu kulüp şampiyon olup üst liglere çıkacak ve bu kenti temsil edecek beklentimiz bu takımın sahiplenilmesi ve manevi destek verilmesidir. Diyarbakırsporun kalıcı gelir kaynaklarına, tesislere ihtiyacı var kimseden para talep etmiyoruz gelin 10 binlerin desteklediği büyük Diyarbakırspora destek verin diyor. Ve sözlerine devam ediyor benim ne siyasetten nede makam mevki gibi bir beklentim yok Diyarbakırspor aşığıyım Diyarbakırsporun Avrupada ve Dünyanın her tarafında taraftarı var ve biz burada emanetçiyiz. Kanımızın son damlasına kadar Ekonomik anlamda bu takıma destek olmaya deva edeceğiz. Kentin ileri gelenleri STK'lar Valilik ve siyasetçilerden beklentimiz Bu takımın kalıcı olması için Samsuna, Trabzona, Şanlı Urfaya ve daha bir çok örnekte olan kulüplere sağlanan tesisler, kalıcı gelir kaynakları Diyarbakırsporada sağlanmasıdır. Bu takımı sırtımıza alıp götürecek değiliz öyle bir şansımızda yok Diyarbakırspor bu halkın ve bu kentin takımıdır. Bu her geçen gün tribünleri dolduran 10 binlerden ve galibiyetten sonra caddelerde eğlenen 1000 lerce gençten belli olmuyor mu?

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER