MERT SOMAY DİYARBEKİR’SPOR’DA

Spor Toto 3.lig 2. Grup kulüplerinden Diyarbekirspor, Sarıyer’in forvet oyuncusu Mert Soma’yı renklerine bağladı. 2.Lig ekiplerinden Sarıyer’in forvet oyuncusu Mert Somay Diyarbekirspor’a taransfer oldu . İki sezon önce 2.Lig’de Play-Off oynayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da 11 gol kaydeden ve geçen sezon Sarıyer’e transfer olan 29 yaşındaki Mert ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

MERT SOMAY DİYARBEKİR’SPOR’DA
 Spor Toto 3.lig 2. Grup kulüplerinden Diyarbekirspor, Sarıyer’in forvet oyuncusu Mert Soma’yı renklerine bağladı.

2.Lig ekiplerinden Sarıyer’in forvet oyuncusu Mert Somay Diyarbekirspor’a  taransfer oldu . İki sezon önce 2.Lig’de Play-Off oynayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da 11 gol kaydeden ve geçen sezon Sarıyer’e transfer olan 29 yaşındaki Mert ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.
Kulüp onursal başkanı   Feyzi İlhanlı’nın İstanbul’daki ofisinde yapılan görüşme sonrası anlaşma sağlanan Mert, daha sonra resmi sözleşmeye imza attı.


Diyarbakır’ı çok sevdiğini ve bu yüzden gelen teklifi kabul ettiğini belirten Mert,”Diyarbakır’da başarılı ve mutlu bir sezon geçirdim. Geçen sezon ailevi nedenlerden dolayı İstanbul dışına çıkmak istemedim. Diyarbekirspor’dan teklif gelince bunu aileme ilettim ve onların onayı ile kabul ettim. Diyarbekirspor’un futbol piyasasındaki imajı çok iyi. Umut veren ve hedefleri büyük olan bir kulüp. Başarı için gerekli olan imkanlar ve ortam var. 2.Lig’den teklifler olmasına rağmen seve seve buraya geldim. Anlaştığım için çok mutluyum. Kaliteli bir kadro kuruldu,taraftarı ise anlatmaya gerek yok. Şampiyonluk için arkadaşlarımızla omuz omuza vereceğiz.” dedi.

‘GÜVEN VEREN BİR KULÜP HALİNE GELDİK’
Başkanımız Feyzi İlhanlı da Mert’in kalitesini ıspatlamış bir oyuncu olduğunu söyledi. İlhanlı,”Son iki sezonda 2.Lig’in kapısından döndük. Bu sezon işi şansa bırakmadan 2.Lig’e direkt çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda geçen sezonki kadronun iskeletini koruduk. Kalmasını istediğimiz oyuncular sunduğumuz şartları hiç itiraz etmeden kabul etti. Bunun nedeni onlara güven vermiş olmamızdır. Türkiye liglerinde imajı düzgün olan birkaç kulüpten biri olmamız transferde işimizi kolaylaştırıyor.

‘TÜM SÖZLEŞMELERİ 2 YILLIK YAPTIK’
Dış transferde isabetli tercihler yaptık. Maddi imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Hiçbir oyuncu ile 1 yıllık sözleşme yapmadık. Kiralık oyuncu almadık. Tüm sözleşmeleri 2 yıllık yaptık. Bir yandan şampiyon olmak istiyoruz, diğer yandan kurumsal düşünerek istikrarlı bir kadro oluşturmayı amaçlıyoruz. Taraftarımız ve camiamız mutlu olsun diye çaba gösteriyoruz. Mert’in gol yollarında takıma büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Transferi önemli ölçüde tamamladık.” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER