Mısır’daki Darbe 100. Gününde Protesto Edildi

Mısır ordusunun ülkede yaptığı darbenin 100. günü Diyarbakır’da bir araya gelen 57 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.Diyarbakır’da Mısır darbesinin 100. gününü protesto etmek için Cuma namazı...

Mısır’daki Darbe 100. Gününde Protesto Edildi
Mısır ordusunun ülkede yaptığı darbenin 100. günü Diyarbakır’da bir araya gelen 57 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Diyarbakır’da Mısır darbesinin 100. gününü protesto etmek için Cuma namazı çıkışında Ulu Camii önünde bir araya toplanan 57 sivil toplum örgütünün yer aldığı Mısırla Dayanışma Platformu üyeleri Dağkapı Meydan’ına yürüdü. Platform üyeleri adına açıklama yapan Ferzende Lale, Mısır’da darbeci güçler tarafından sivil halkın silahlarla öldürüldüğünü dikkat çeker, darbeci güçlerin halkın tercihini değiştiremeyeceğini söyledi. Lale, “Bu darbeyi kabul etmeyen başta İhvan olmak üzere, sayıları milyonlara ulaşan halk, 100 gündür barışçıl gösterilerine devam etmektedirler. Ancak,Allah’ı ve ahiret gününü unutup, kürsel güçlerin desteğine güvenen ordu, yine barışçıl gösterilerine devam eden halkın üzerine ateş açmış ve yine kan akmıştır. Şunu unutmayalım ki, Mısır’daki gelişmelerde sadece İhvan’ın başarısı veya kaybı söz konusu değildir. Bilakis, İslam aleminin küresel şer odaklarına karşı zaferi veya kaybı söz konusudur. Müslüman Kardeşlerin tarihini ve yapısını okumadan son gelişmelere bakıldığında, Müslümanlarda ciddi bir ümitsizlik söz konusu olabilir. Ancak, İslam ve İhvan tarihine bakıldığında işin neticesinde böyle olmadığı anlaşılacaktır. 25 Ocak halk devriminden sonra gerçekleştirilen bütün seçimlerde İhvan kazanmıştır. Halk Meclisi, Şura Meclisi, Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa referandumunda hep İhvan kazanmıştır. Acaba darbeciler, halkın kanaatini ve siyasi tercihini değiştirebileceğini mi sanıyorlar?” dedi.

"ABD, İSRAİL, ARAP YÖNETİMLERİNİN YARDIMLARINI BEKLEMİYORUZ"

Lale, konuşmasında Mısır’daki darbeye destek veren ülkelere de eleştirilerde bulunarak, o ülkelerden yardım beklemediklerini ifade etti. Lale, “Mısır’da kan akıyor. Kardeşlerimizin, bacılarımızın, bizden olan insanlarımızın kanı akıtılıyor. Mısır’da sadece insanlarımız değil, aslında bütünüyle bir insanlık katlediliyor. Bizler Müslümanlar olarak, küresel terörist ABD ve İsrail’den batılı ve doğulu işgalci emperyalist güçlerden, gerici uşak ruhlu Arap yönetimlerinden yardım beklemiyoruz. Biz şehit ve şehadete yabancı olmayan bir meydandan sesleniyoruz, zira bu meydan Şeyh Said’in şehadetine tanıklık etmiştir. Onun için bugün Mısır meydanlarında toplanıp, özgürlük mücadelesini verenleri desteklemek, şehitlerimize karşı bir vefa borcumuzdur. Size müteşekkiriz çünkü bize Şeyh Said’i hatırlattınız. Tarih tekerrürden ibarettir. Yine, Sisi ve işbirlikçileri yok olmaya mahkumdur. İhvan ise, Allah’ın izniyle her zaman olduğu gibi yine yoluna devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardında platform üyeleri yaptıkları duaların ardında sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER