Yılın Spor İnsanı" Ödülü Metin Kurt'a

Diyarbakır Kent Konseyi Spor Meclisi, bu yılın spor insanı ödülünün geçen yıl vefat eden milli futbolcu Metin Kurt'a verilmesini kararlaştırdı.

Yılın Spor İnsanı
Diyarbakır Kent Konseyi Spor Meclisi, bu yılın spor insanı ödülünün geçen yıl vefat eden Milli futbolcu Metin Kurt'a verilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı ve Diyarbakır Kent Konseyi Spor Meclisi Sözcüsü Metin Kılavuz, yaptığı açıklamada, "Sporda Skorlar Barışa" temasıyla gerçekleştirecekleri 4. Spor Konferansının 11 Ocak 2014 tarihinde başlayacağını söyledi.

Kılavuz, sporun geliştirilmesine yönelik işbirliğini pekiştirmek ve sporun sorunları ile çözüm önerilerinin tartışılacağı konferansta uzmanların katılımıyla "Barış ve Demokratikleşme Sürecinde Sporun Rolü" ve "Sportif Kalkınmada Tesisleşmenin Önemi" konulu oturumların yapılacağını belirtti.

"Metin Kurt'un ödülünü ailesi alacak"

Yılın Spor İnsanı Ödülünün de konferansta verileceğini kaydeden Kılavuz, Diyarbakır Kent Konseyi Spor Meclisinin bu yılki spor ödülünü ulusalda geçen yıl vefat eden milli futbolcu Metin Kurt'a, yerelde ise Sivassporlu Burhan Eşer ile Milli takıma seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncusu Zelal Baturay'a verilmesini kararlaştırdığını ifade etti.

Kılavuz, şöyle konuştu:

"Metin Kurt, Galatasaray'da yıldızı parlamış ve dönemin en önemli sporcuları arasında yer almıştır. Ayrıca futbol alanında ilk kez sendikal faaliyeti başlatan sporcudur. Futbolcu ve teknik adam olarak hizmet veren Metin Kurt, duruşuyla spor kültürüne önemli katkı sunmuştur. Yerelde ise hemşehrimiz Sivasspor'da forma giyen Burhan Eşer ile kadın futbol takımımızın forvet oyuncusu Zelal Baturay ödüle layık görüldü. U19 Milli takımına seçilen Baturay, Bakü'deki milli maçlarda forma giyerek kentimizi başarıyla temsil etti. 11 Ocak 2014 günü düzenlenecek konferans öncesinde ödülleri vereceğiz Metin Kurt'un ödülünü ailesi alacak."
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER