21 Şubat Anadil Günü yürüyüşüne davet

Büyükşehir Belediyemiz, DTK ve TZP-Kurdi,Kürtçe “açık-kapalı“ yazan kapı levhalarını esnafa dağıtarak, 21 Şubat Anadil Günü vesilesiyle yapılacak yürüyüşe halkı davet etti....

21 Şubat Anadil Günü yürüyüşüne davet
 21 Şubat Anadil Günü yürüyüşüne davet

Büyükşehir Belediyemiz, DTK ve TZP-Kurdi’nin organize ettiği 21 Şubat Anadil Günü etkinlikleri münasebetiyle bugün (19 Şubat 2015) saat 10.00’da Bağlar Sağlık Ocağı Caddesi’nde bildiri dağıtıldı, halk cumartesi yapılacak yürüyüşe davet edildi.

Belediyemiz Kültür Daire Başkanı Başkanlığı, HDP, DBP ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticilerinin de katıldığı bildiri dağıtımında, üzerinde Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde ‘açık-kapalı’ yazan işyeri kapı levhaları ve afişler esnafa verildi. Belediyemizin Eğitimden Sorumlu Başkan Danışmanı Şerif Derince yaptığı açıklamada, ‘’Dünyada dilleri yasaklı olan tüm ülkelerde 21 Şubat “Dünya Dil Şehitleri Günü” olarak anılıyor. Bölgede ise 21 Şubat Ana Dili Günü olarak kutlanıyor. Bizde bugün vesilesiyle dilimize sahip çıkmalıyız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurdî-Der ve TZP-Kurdi ile birlikte birçok etkinlik planladık. Bu bağlamda, bugün esnaf ziyareti gerçekleştiriyoruz. Kürtçe levha dağıtıyoruz. Cumartesi günü Koşuyolu’ndan DTK binasına kadar yapılacak yürüyüş için halkı davet ediyoruz.’’ diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Abdullatif Aykul ise bu yılki yürüyüşe kendilerinin de destek verdiğini kaydederek, cumartesi günü yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Demokratik Bölgeler Partisi Bağlar İlçe Eş Başkan Yardımcısı Sinan Elçi de DBP olarak Dünya Anadil Günü programına destek verdiklerini ifade ederek, halkı yürüyüşe davet etti. Halkların Demokrasi Partisi Bağlar İlçe Eş Başkanı Mehmet Kaya da etkinliklere kendilerinin katılacağını bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER