Eş Başkanlardan Suruç’a ve Kobani’ye destek

Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP İl Başkanı Ali Şimşek ile Diyarbakır ilçe belediye eş başkanlarımız, geçtiğimiz yıl DAİŞ saldırısı üzerine Urfa merkez ve ilçelerine göç etmek zorunda kalan 123 bin Kobanili’yle dayanıştığını göstermek amacıyla bir kez daha Suruç’a gitti, 18 kamyon temel gıda maddesini teslim, ardından da Kobani’ye geçti....

Eş Başkanlardan Suruç’a ve Kobani’ye destek
 Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak ile ilçe belediye eş başkanlarımız, Diyarbakır Büyükşehir, merkez ve ilçe belediyelerimizin hazırladığı gıda malzemesini teslim etmek, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına yardım çağrısını tekrarlamak, kış koşullarında çadırlarda yaşayan Kobanililere daha fazla el uzatılmasını sağlamak için bugün (19 Şubat 2015) Suruç’a gitti.

18 kamyonluk temel gıda maddesini Belediye garajında yetkililere teslim eden belediye eş başkanları adına açıklamayı Gültan Kışanak yaptı. Kışanak, göçün başlangıcından bu yana geçen 6 aylık süre zarfında, Kobanililer için barınma, yiyecek, giyecek, altyapı, sağlık, güvenlik, temizlik, ulaşım, eğitim, psikolojik destek vb. tüm insani ihtiyaçların ilçedeki Koordinasyon Kurulu’nun tespit ettiği doğrultuda bölge halkı ve belediyeler tarafından karşılandığını hatırlattı. Çok sayıda kurum, kuruluş, meslek örgütü, grup, kişi ve yardım kuruluşunun; Kobanili’lerin yardım çığlığına sessiz kalmadığını, kampanyalar örgütlediğini hatırlatan Kışanak, şunları söyledi: Gelinen noktada; 60 bini Suruç’ta olmak üzere Urfa’da merkez, diğer ilçeler ve köylerde toplam 123 bin kardeşimizin yaşadığı trajediye devletin kayıtsız kalmasına rağmen, başta halkımız olmak üzere belediyelerimiz, HDP, DBP, DTK, STK’ların özverili çalışmasıyla bunun bir insanlık dramına dönüşmesi önlenmiştir. Asgari tüm ihtiyaçlar ve yardımlar sağlanmıştır.”

Kobani’nin savaştan yeni çıkmış olması, hala patlayıcı maddelerin bulunması, evlerin yüzde 80’inin kullanılamaz hale gelmesi ve kış koşulları nedeniyle geri dönüşler gecikeceğini belirten Kışanak, bu nedenle yeniden büyük bir dayanışmaya ve yardımların yerel organizasyonlara ulaştırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Şimşek: Sahipleneceğiz

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek de Kobani direnişinin bir halkın topyekün ayağa kalkması ve dayanışmasının bir diğer adı olduğunu söyledi. Halkın Kobanê’ye dönük saldırıları kendi evine dönük gerçekleştirilmiş bir saldırı olarak kabul ettiğini ve Kobanê’yi sahiplendiğini belirten Şimşek, “Kobanê’yi bu sürece getiren güçte aslında halkın Kobanê’yi topyekün sahiplenmesidir. Bizlerde bu bilinç ve sorumlulukla Kobanê ile dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.

Suruç Belediyesini de ziyaret eden eş başkanlar, daha sonra Kobanê’ye geçti.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER