5 ÇOCUK BABASI OBEZİTE HASTASI MEHMET ŞİMŞEK 194 KİLODAN 140 KİLOYA İNDİ

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir çok başarılı operasyonlara imza atarak, hastaların umudu olmayı sürdürüyor.

5 ÇOCUK BABASI OBEZİTE HASTASI MEHMET ŞİMŞEK 194 KİLODAN 140 KİLOYA İNDİ
 Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi.

5 çocuk babası obezite hastası Mehmet Şimşek, uzun yıllardır muzdarip olduğu hastalığından, son derece başarılı bir operasyonla kurtularak eski sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un geçtiğimiz günlerde ameliyat ettiği 194 kilo olan 5 çocuk babası Mehmet Şimşek, ‘Artık nefes almakta bile zorlanıyordum. Yürürken, merdiven çıkarken ve hatta konuşurken bile bir hayli güçlük çekiyor ve kan ter içinde kalıyordum.

Elbiselerim artık bana çok bol geliyordu. Uzun yıllar çok zorluklar yaşadım. Parasızlık nedeniyle ameliyat olamıyordum. 15 yıldan bu yana sürekli kilo alıyor ve her geçen gün ağırlaşan bu büyük taşıyordum.

Ankara’ya gittim, tedavi olabilmek için. Çok para istediler. Yaklaşık 60 bin lira para istediler. Ayrıca bir yıl kadar sonrasına gün verdiler. Hayat bana zehir oldu. İntiharı bile düşünüyordum.

Emekli bir insanım. Aldığım bin lira maaş. Kredi borçlarım var. 5 çocuk babasıyım. Bu şartlarda ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Her gün azap çekiyordum.İnsanların bakışları piskolojimi bozuyordu,hayattan bımıştım doğrusu  İnternette çok araştırdım , eş, dost ve çevremden yakınlarım bana sayın  Yusuf Yağmur hocayı  tavsiye ettiler. Yusuf hocanın daha önce muhtelif defalar gazetelerde çıkan haberlerini okumuştum. Yüreği insan sevgisiyle dolu biri olduğunu, hastaları da defalarca kez dile getirmişlerdi. Son çare olarak eşimle beraber gelip Yusuf  hocamızı ’u ziyaret ettik.

Üçkuyular mevkiinde bulunan Gazi Yaşargil hastanesine gelerek Yusuf Yağmur hocamıza  derdimi anlattım. Gerçekten çok yakından ilgilendi. Hemen yapmam gereken tetkiklerin listesini verdi. Kısa zamanda tetkiklerimi yaparak Yusuf hocaya götürdüm.

Ardından ‘hocam kızmazsanız bir şey soracağım dedim. Benden bıçak parası ne kadar talep edeceksiniz’ diye sordum.

Yusuf hoca bana dedi ki, ‘hiç bir şekilde paran gitmeyecek. Bu hastanede sadece senden değil, hiçbir hastadan para talep edilmez. Obezite ve diğer ameliyatlar hepsi devlet tarafından karşılanıyor. İnanın gurur duydum. Gözlerim doldu, çok heyecanlandım. Ne diyeceğimi bilemiyordum.

Ameliyatım başarıyla tamamlandı. Şu an sağlığım gayet iyi.

İlk başvurduğumda 194 kiloydum. Yusuf hocanın kontrolünde diyetisyen ile 3 ay süre kadar diyet uyguladım.

Diyetisyen kontrolünde yapılan diyet sonucunda 164’e kiloya kadar geldim. Ameliyat sonrasında, 140 kiloya kadar geldim. 8 gündür hastanede yatıyorum.

Allah razı olsun. Çok mutluyum ve gayet sağlıklıyım. Tüm personellere ve Yusuf Yağmur’a minnettarım. Ameliyata girmeden önce Yusuf hocadan talebim oldu. Ameliyat masasında yatarken Yusuf hoca yanıma geldi. Dedim ki ‘Yusuf hocam beni ameliyat ediyorsunuz. Allah, sizden razı olsun. Allah’ın takdiridir. Ben ölürsem, organlarımı bağışlamanızı istiyorum. Bu bir insanlık görevidir. Çünkü organ bulmak zor. Nasıl olsa, organlarımız çürüyecek, bari bazı kimselere faydamız olsun’.

Yusuf hoca da ‘Allah’ın izniyle, seni başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturacağız. Hiç korkma rahat ol. Dualarımı okudum. Daha sonra bir yandan beni konuştururken, kendimden geçmişim.

 Şu anda gayet iyiyim. Çok rahat nefes alabiliyorum. Geride kalan günlerimi hatırlayınca, şimdiki halime şükrediyorum’.

Ameliyatım başarıyla yapıldı ve cebimden hiç para çıkmadan yapıldı. Yaklaşık iki aydan bu yana hastanede yatıyorum.

Ameliyat sonrası kontrollerim de yine dikkatle yapıldı. Şimdi çok mutluyum. Artık sağlığıma kavuştum’ dedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, sleeve gastrektomi (tüp mide) yöntemiyle bugüne kadar bir çok başarılı operasyonla hastaların sağlığına kavuştuğu belirtilirken, Diyarbakır ve Bölgemizin yanı sıra ülkemizin muhtelif kentlerinden hastaların tedavi olmak için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuruda bulundukları kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER