Kışanak: Belediyemiz tüm önlemleri aldı

Belediyemizin risk oluşturması nedeniyle çevresini araç ve yaya trafiğine kapatarak kontrollü bir şekilde yıkmaya hazırlandığı istinad duvarı kısmen çöktü. Çökme üzerine evler tahliye edilmeye, duvar da kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı. Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, belediyenin gerekli bütün önlemleri aldığını belirterek, halktan d...

Kışanak: Belediyemiz tüm önlemleri aldı
 

Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME), Aziziye Mahallesi’nde risk oluşturduğu için trafiğe kapatılan, üç gün önce de hareketlenme tespit edildiğinden dolayı Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca yaya trafiğine kapatılan istinat duvarı, bu akşam kısmen çöktü. Gerekli önlemlerin alınması nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmazken, Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, çökmenin yaşandığı olay yerine giderek incelemede bulundu.

Ardından risk teşkil eden yerlerde evlerin tahliyesine, duvarın da kontrollü bir şekilde yıkılmasına başlandı.

Gece boyunca sürdürülen çalışmaları Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları ve belediyenin ilgili birim sorumlularıyla birlikte yerinde inceleyen Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, incelemenin ardından açıklama yaptı.

Kışanak, yaptığı açıklamada istinad duvarının 18 yıl önce yapıldığını, teknik bir takım yetersizliklerinin bulunduğunu, sonrasında yapılan yanlışlar nedeniyle yıkılma aşamasına geldiğini kaydetti. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizin gerekli bütün tedbirleri aldı. Tehlike arz eden bölümün boşaltılması yönünde tebligat yapıldı. Ailelerimizde konuşarak, ikna ederek boşaltma işlemi gerçekleştiriliyor. Kimsenin zarar görmeden, can ve mal kaybı yaşanmadan bu yıkımın gerçekleşmesini temin etmeye çalışıyor.”

Gerekli bütün tedbirlerin alındığını, 13 Mart’tan bu yana araç trafiğine, üç günden beri de duvar çevresinin yaya trafiğine de kapatıldığını bildiren Kışanak, “Evlerin tahliyesi bu akşam gerçekleşecek. Duvarla ilgili de kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirilerek, bütün tehlikenin ortadan kaldırılmasıyla ilgili tüm çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

 

'Halkımızdan belirtilen hususlara uymasını bekliyoruz'

 

Mahalle sakinlerinden tehlike arz eden bölgelerde dolaşmamalarını, çocuklarını bu konuda kontrol etmelerini, alınan güvenlik tedbirlerine riayet etmelerini isteyen Eş Başkan Kışanak, şöyle konuştu: “Dikkatli olmaları ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verecek bir yaklaşım içinde olmamalarını kendilerinden bekliyoruz. Bütün tedbirler alınmıştır. Bu konuda alınması ve yapılması gereken adımlar konusunda her şey yapılıyor. Rahat olsunlar; ancak kendilerinin belirtilen hususlara uymasını bekliyoruz. Belediyemiz bütün birimleriyle buradadır. Gerekli tüm tedbirler alınmış, çalışmalar yürütülmüştür, yürütülmektedir. Halkımıza yaşanan bu durumdan dolayı geçmiş olsun diliyorum. 18 yıl önce yapılan bu iş biraz daha sağlam yapılmadığı için yıkılma aşamasına gelmiştir. Umarım sorunsuz, sıkıntısız bu işin üstesinden geleceğiz.”

 

UKOME karar almıştı

 

Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Seyrantepe TOKİ 2. Cadde ve Elazığ Bulvarı girişinden yaklaşık 200 metre içte yolun solunda bulunan istinad duvarının çevresinde güvenlik önlemlerini alarak 11 Mart tarihli kararıyla araç trafiğine kapatmıştı. UKOME,  “Aziziye Mahallesi’nde risk altındaki duvara yakın konutlar ve duvar bitişiğindeki beton direkler teknik inceleme ve çalışmaların yapılmasına engel teşkil etmekte olup duvarın çökme riskinden ötürü yolun trafiğe kapatılması” diyerek kararını kamuoyuna duyurmuştu. Gerekli çalışmaların yapılması içinde de toplu taşıma araçlarının güzergahlarını değiştirmişti.

 

Üç gün önce yaya geçişlerine de kapatılmıştı

 

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ise karar üzerine incelemeler yaparak, yıkım için çalışma başlatmış, üç gün önce de duvarda bir hareketlenme olduğunu tespit edip, duvar çevresini yaya geçişlerine kapatıp, kontrollü yıkım için hazırlıklara başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER