Diyarbakır'da 81 Yaşındaki Kanser Hastası Sağlığına Kavuştu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, başarılı ameliyatlar serisine bir yenisini daha ekledi

Diyarbakır'da 81 Yaşındaki Kanser Hastası Sağlığına Kavuştu
 Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, başarılı ameliyatlar serisine bir yenisini daha ekledi. Prof. Dr. Yağmur, laporoskopik rektum kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur tarafından 81 yaşındaki hastaya rektum adıyla bilinen kalın bağırsağın son kısmı kanseri ameliyatı laparoskopik olarak yapıldı. Ameliyat sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastanın ameliyattan hemen sonra ağrılarının çok az olması, 4 saat sonra ayağa kalkması, 2. gün sonra yemeye içmeye başlaması kapalı yapılan ameliyatın açık yapılana göre ne derece üstün ve konforlu olduğunu gösterdiğini söyledi. Açık ameliyatlarda, hastanın karnında geniş bir kesi ve beraberinde şiddetli ağrının yaşandığını aktaran Prof. Dr. Yağmur, açık ameliyatlarda ameliyat sonrası yara yerinde fıtık ve enfeksiyon oluşumunun daha fazla olma riskinin olduğunu ifade etti. Bu ameliyatla birlikte genel cerrahi kliniğinde obezite, mide fıtığı ve reflü, böbrek üstü bezi, safra kesesi, karaciğer kistleri, karın ön duvarı fıtıkları, yara yeri fıtıkları, göbek fıtığı, kasık fıtıkları, apandisit ameliyatlar gibi bütün ameliyatların herhangi bir kontraendikasyon olmadığı takdirde artık laparoskopik olarak yapıldığı aktaran Prof. Dr. Yağmur, "Şu ana kadar diğer ameliyatları laparoskopik yapıyorduk, Ancak rektum ameliyatlarını hastanemizde ilk kez yapmaya başladık" dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER