Altaç'tan 62. Hükümet Programı Değerlendirmesi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, 62. hükümet programı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, AK Parti hükümeti olarak çözüm sürecinde taviz verilmeyeceğini söyledi.

Altaç'tan 62. Hükümet Programı Değerlendirmesi
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 62. hükümet programı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, AK Parti hükümeti olarak çözüm sürecinde taviz verilmeyeceğini söyledi.

62. hükümet programının önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanması üzerine değerlendirmede bulanan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, hükümet programında çözüm sürecinde taviz verilmeyeceğini dile getirdi. Bugüne kadar başarıyla yürütülmekte olan çözüm süreci taviz vermeden sürdürüleceklerini belirten Altaç, "Çözüm süreci AK Parti'nin barış, kardeşlik ve milli birlik ve beraberlik projesidir. Çok şükür bölgemizde çözüm sürecinin başladığı günden bu yana yaklaşık 14 aydır kan akmıyor, analar ağlamıyor ne dağdan ne de ovadan cenazeler gelmiyor. Bu bizi en çok memnun eden durumdur. Bütün halkımız çözüm sürecini sahiplendi ve ciddi anlamda olumlu bir hava yakalandı, hükümetimiz çözüm süreci ile barış kardeşlik projesini hayata geçirdi. Bu barış ve kardeşlik projesi tüm ülkenin kazanımıdır. Bu ülkede 77 milyon insan birdir, eşittir. Sorunun çözümünde biz samimiyiz bu anlamda çözüm sürecine her kesimi katıyoruz, her kesimin fikir ve görüşlerini alıyoruz, sonuçta çözüm süreci başarıya ulaşacak ve kazanan ülkemiz ve bölgemiz olacaktır bu başarı dünyanın çeşitli yerlerinde kangren haline gelmiş birçok sorunun çözümü için rol model olacaktır" dedi.

"PARALEL YAPIYA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

62. hükümet programında yer alan Paralel Yapı ile mücadele konusuna da değinen Altaç, devletin gerçek sahibinin millet olduğunu ifade ederek, "Biz, milletin iradesine prim tanıyan ve milletle hareket eden bir anlayışa sahibiz. Bunun dışındaki hiçbir anlayışı, yapıyı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Paralel yapının darbe girişimlerini unutmayacağız. Bu yapının Türkiye'de artık kendisine yer edinmeyecektir. Bu aşamadan sonra, hiçbir şekilde paralel yapının ülkede bir daha yuvalanabileceği, örgütlenebileceği bir ortam ve yer bırakmayacağız. AK Parti olarak, paralel yapıya karşı mücadelelerini sürecektir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER