Diyarbakır'da Doğalgazla Çalışan Otobüsler Geliyor

Araç filosunu genişleteceklerini kaydeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, 50 adet doğalgaz ile çalışan otobüsle hizmet vereceklerini de müjdeledi.

Diyarbakır'da Doğalgazla Çalışan Otobüsler Geliyor

 

 İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nın organize ettiği ve Kalkınma Ajansı'nın finansal destek sunduğu toplu taşım araç sürücülerine yönelik eğitim programı Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Resepsiyon Salonu'nda başladı. Eğitim programı açılışına  Eş Başkanı , Genel Sekreter , Ulaşım Daire Başkanı Altuğ, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı  ve çok sayıda sürücü katıldı.

Sürücülere Katılım Belgesi Vereceğiz

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı , eğitim programı hakkında bilgi verdi. Programın 12-18 Ocak tarihleri arasında 7 gün süreceğini belirten Çelik, bu süre boyunca İnsani İlişkiler ve İletişim, Engelli ve Yaşlı Hakları, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'ndan oluşan mevzuat eğitimi ile Trafik ve İlkyardım başlıklarında dersler verileceğini söyledi. Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Planı'nda yer alan amaç, hedef ve faaliyetlerden biri olan çok dilli belediyeciliğin gereği olarak İnsani İlişkiler ve İletişim seminerinin Kürtçe verileceğini söyledi. Programın her gün iki grup halinde devam edeceğini kaydeden Çelik, toplam grup sayısının 14 olacağını kaydetti. Çelik, eğitim programına katılan tüm sürücülere Katılım Belgesi verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Şehre Hizmet Etmek İbadettir

 Büyükşehir Belediye Eş Başkanı  ise konuşmasına rahatsızlığından ötürü hastanede yatmakta olan Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun'a geçmiş olsun dilekleri ile başladı.

'ın sadece bulunduğu coğrafyanın değil, dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir kent olduğunu söyleyen Anlı, bu nedenle yapılan hizmetlerden sadece kentteki insanların değil milyonlarca insanın etkilendiğini belirtti. Anlı, "Bu şehrin ismi geçtiği zaman insanların kalbi daha farklı atıyor. Bu nedenle, bu şehirde yaşamak, bu şehre hizmet etmek, bu şehirde yaşama dair bir şeyler yapmak, taş üstüne taş koymak bence ibadettir" diye konuştu.

Katı Atık Entegre Tesisi Kuruluyor

'ın pek çok kentten farklı olarak, nitelikli altyapı ve kamusal hizmetlere sahip olduğunu kaydeden Anlı, "Şu an içme suyu, kanalizasyon altyapımız, Atıksu Arıtma Tesisimiz var. Yapımı süren İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz, tamamı Fonları ile desteklenip yürütülen halen de şehirde kazılarla sizleri de belki trafikte rahatsız eden Yağmur Suyu Şebekesi çalışmamız var. Bunların hepsi şehirlerde olmazsa olmazlardandır" diye konuştu. Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'nin ihalesinin bittiğini ifade eden Anlı, iki yıl içerisinde bu tesisin hayata geçeceğini müjdeledi.

Doğalgazla Çalışan Otobüsler Geliyor

'ın en önemli gündeminin ulaşım olduğunu ifade eden Anlı, sağlıklı, kaliteli ve ucuz ulaşımın herkesin hakkı olduğunu belirtti. Anlı şöyle devam etti: "Bizim çok net bir ilkemiz var. Ulaşım bir kamu hizmetidir. Asla ve asla bir kâr, para hırsıyla yapılan bir iş değildir. Hele bizim gibi yoksul , mazlum, mağdur şehirler açısından bu çok daha nettir. Onun için önceliğimizi bu alan vereceğiz."

Otobüs filosunu artıracaklarını ifade eden Anlı, ekolojik otobüslerle araç filosunu genişleteceklerini kaydederek, ilk etapta 20, toplamda ise 50 adet doğalgazla çalışan otobüsle hizmet vereceklerini de müjdeledi. Anlı, Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili hükümetle, kamu kurumlarıyla ve uluslararası kredi kuruluşlarıyla yoğun bir temas içerisinde olduklarını da söyledi.

Ortak Bir Ulaşım Politikası

Ortak bir çatı altında birleşmiş bir ulaşım politikası oluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Anlı, "Bunu mümkün olduğu kadar diyalogla, bu işin bir partneri yaparak halkın bize verdiği görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. Hiçbir şekilde de bundan taviz vermeyi düşünmüyoruz" dedi. Anlı, özellikle engelli, yaşlı ve hasta yurttaşların belediye otobüslerinden ziyade özel halk otobüsü ve minibüslerden şikayetçi olduğunu ifade ederek, kentte yaşayan insanlara saygı göstermenin sorumluluk ve görev olduğunu vurguladı. Anlı, "Bu şehirde insanların rahat ulaşım hizmeti alabilmesi lazım. Özellikle yoksulların, kadınların, gençlerin ucuz bir ulaşım alması haktır" diye konuştu.

Tüm İlçeler Otobüslerden Yararlanacak

Büyükşehirler Yasası ile 13 ilçeye ulaşım hizmeti vermeye başladıklarını hatırlatan Anlı, ilçelerde çalışan minibüs ya da bu sektörde çalışan diğer kooperatiflerin rakipleri olmadığına dikkat çekerek devam etti: "Çünkü ulaşımın birinci derecede sorumlusu yerel yönetimlerdir. Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz kimsenin tapulu alanına girmiyoruz. Yasal, insani, meşru, toplumsal görevimizi yerine getiriyoruz. Tercihimiz talebimiz ortak bir çatı altında, onların da gelip bu hizmeti üretmeleridir. Önümüzdeki yıla kadar gelecek yeni otobüslerimizle, farklı imkanlarla devreye koyacağımız yeni araçlarımızla tüm ilçelerimize düzenli seferler devam edecektir. Olmayan ilçelerimize ise sefer konulacaktır"

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER